• Business

    Αποκλειστικό: Ξεκινούν τα Burger King στην Ελλάδα – Πού ανοίγει το πρώτο κατάστημα


    Η πολυαναμενόμενη είσοδος των Burger King στην ελληνική αγορά είναι γεγονός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ύστερα από πολλά «μπρος πίσω» η αμερικάνικη αλυσίδα ετοιμάζεται να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργασίες κατασκευής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ενώ έχει αναρτηθεί ήδη το σήμα της εταιρείας στη πρόσοψη του καταστήματος. Η κίνηση αυτή γίνεται σε συνεργασία με την Select Service Partners (SSP), η οποία έχει ήδη τα δικαιώματα franchise των Burger King για την Αίγυπτο αλλά και για πολλές ακόμη χώρες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα, η SSP έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία των δυο καταστημάτων Starbucks στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

    Πηγές της SSP Hellas μιλώντας στο mononews.gr επιβεβαίωσαν την πληροφορία, τονίζοντας πως το κατάστημα είναι υπό κατασκευή, ωστόσο απέφυγαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συμφωνία και τους όρους της καθώς και για τα επόμενα βήματα στην Ελλάδα. Σημείωσαν όμως ότι γνωρίζουν το συγκεκριμένο brand, καθώς συνεργάζονται εδώ και χρόνια στην Αίγυπτο και σε πολλές άλλες χώρες.

    Κύκλοι της Fraport δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την συμφωνία με την SSP για την λειτουργία του πρώτου Burger King στην Ελλάδα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ένα δημοφιλέστερα αεροδρόμια της χώρας για Έλληνες και ξένους, χαρακτηρίζοντας την παραπάνω εξέλιξη πολύ θετική. Και αυτοί ωστόσο απέφυγαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για το εάν υπάρχει πλάνο ανάπτυξης νέων σημείων και στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η γερμανική εταιρεία.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια η Burger King είχε ανακοινώσει, με κάθε επισημότητα τη δημιουργία joint venture για την επέκτασή της σε Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία και Ελλάδα. Μάλιστα, είχε προαναγγείλει ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ταχύτατης ανάπτυξης, μέσω του οποίου θα δημιουργούνταν περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας μέσα στα πρώτα πέντε έως επτά χρόνια. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επεκτείνουμε την παρουσία της Burger King σε Ιταλία Πολωνία και Ρουμανία αλλά και που θα επεκταθούμε σε μια καινούργια αγορά όπως είναι αυτή της Ελλάδας» είχε δήλωσε τότε ο Joce Cil πρόεδρος της BG στην Ευρώπη.

    Ωστόσο, αυτό βήμα παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί αλλά και τις κατά καιρούς διαρροές δεν υλοποιήθηκε ποτέ μέχρι και τώρα, σκορπώντας απογοήτευση τους θαυμαστές της στην Ελλάδα. Μάλιστα, στις αρχές του έτους μετά και την αποχώρηση του Δημήτρη Ζηδιανάκη, του ανθρώπου που είχε αναλάβει την ευθύνη για την ανάπτυξή της αλυσίδας στην ελληνική αγορά πολλοί πίστεψαν ότι η προοπτική έλευσης της αμερικάνικης εταιρείας στην Ελλάδα ναυάγησε οριστικά.

    Τελικά, διαψεύσθηκαν γιατί μερικούς μήνες αργότερα όπως όλα δείχνουν η εταιρεία θα ανοίξει το πρώτο της σημείο στο νησί των Ιπποτών. Να σημειωθεί ότι η Burger King είναι από τις μεγαλύτερες αλυσίδες γρήγορου φαγητού στον κόσμο, με παρουσία σε περίπου ογδόντα χώρες, περίπου 35.000 εργαζομένους και περίπου 14.000 καταστήματα που εξυπηρετούν περισσότερους από 11 εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά.



    ΣΧΟΛΙΑ