• Business

    Burger King: Αγωγή στις ΗΠΑ για παραπλάνηση – Πολύ μικρό το δημοφιλές «Whopper»

    • NewsRoom


    Αντιμέτωπη με μία ομαδική αγωγή στις ΗΠΑ βρίσκεται η Burger King, καθώς πελάτες της ισχυρίζονται ότι τα burgers της είναι στην πραγματικότητα πιο μικρά από ότι εμφανίζονται στις διαφημιστικές φωτογραφίες.

    Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο γίγαντας του φαστ φουντ παραπλανούσε τους πελάτες του, εμφανίζοντας στις φωτογραφίες πλούσια υλικά που πλαισιώνουν ένα μεγαλύτερο σε μέγεθος μπιφτέκι.

    Η ομαδική αγωγή κατά του Burger King αναφέρει ότι το δημοφιλές Whopper, φαινόταν 35% μεγαλύτερο, με υπερδιπλάσια ποσότητα κρέατος σε σύγκριση με αυτό που πραγματικά σερβίρονταν στους πελάτες.

    Ωστόσο, η Burger King δηλώνει ότι «οι ισχυρισμοί των εναγόντων είναι ψευδείς», υποστηρίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι απαραίτητο να σερβίρει μπέργκερ «ακριβώς όπως στην εικόνα».

    Στο ίδιο μήκος κύματος στην απόφαση του ο περιφερειακός δικαστής, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η Burger King παραπλάνησε τους πελάτες με τις τηλεοπτικές και διαδικτυακές διαφημίσεις της.

    «Τα ψητά στη σχάρα μοσχαρίσια μπιφτέκια που απεικονίζονται στη διαφήμισή μας είναι τα ίδια μπιφτέκια που χρησιμοποιούνται στα εκατομμύρια Whopper που σερβίρουμε στους επισκέπτες σε όλη τη χώρα», δήλωσε εκπρόσωπος της Burger King σε δήλωση μετά την απόφαση.

    Την ίδια στιγμή, ο ιστότοπος της Burger King περιγράφει το Whopper ως «το μπιφτέκι που θα τους “φάει” όλους», καθώς περιέχει μπιφτέκι από «πραγματικό κρέας».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες αλυσίδες γρήγορου φαγητού αντιμετώπισαν πρόσφατα παρόμοιες νομικές προκλήσεις σχετικά με ισχυρισμούς ψευδούς διαφήμισης.

    Οι ανταγωνιστές της Burger King, McDonald’s και Wendy’s, αντιμετωπίζουν παρόμοια αγωγή στις ΗΠΑ.

    Νωρίτερα φέτος, το Taco Bell, δέχτηκε αγωγή στις ΗΠΑ επειδή πούλησε πίτσες και σάντουιτς που φέρεται να περιείχαν τη μισή γέμιση από την οποία είχε διαφημιστεί.

    Πέρυσι, ένας άνδρας στη Νέα Υόρκη πρότεινε μια ομαδική αγωγή κατά των McDonald’s και Wendy’s, στην οποία κατηγόρησε τις δύο εταιρείες για αθέμιτες και παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές.

    Η αγωγή ισχυριζόταν ότι τα χάμπουργκερ McDonald’s και Wendy’s στην διαφήμιση, ήταν τουλάχιστον 15% μεγαλύτερα από ό,τι στην πραγματικότητα.

    Πηγή: ΒBC

    Διαβάστε επίσης: 

    Ευρώπη: Εκτίναξη των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά 17% τον Ιούλιο – Μεγάλη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα

    HELLENiQ ENERGY: Εξαγορά φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κοζάνη

    ΕΦΚΑ: Προκήρυξε διαγωνισμό για την εκποίηση του 1/3 του ξενοδοχείου “Ηνίοχος” στο κέντρο της Αθήνας



    ΣΧΟΛΙΑ