• Business

    Αποκλειστικό. Waterwheel Capital Management: Οι μαρξιστές φεύγουν και έρχεται ράλι – Ποιες μετοχές είναι hot (έγγραφο) 


    Την ώρα που όλο και περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές πιστεύουν ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν τον Μαιο , μια εκτίμηση ενός μεγάλου αμερικάνικου fund έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τυχόν αλλαγή στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα φέρει ισχυρό ράλι στις ελληνικές μετοχές. Σε πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε η Prime Alpha στην Νέα Υόρκη με τους καλύτερους εναλλακτικούς hedge fund managers για τις αναδυόμενες αγορές παραβρέθηκε και ο κ. John Wollen, διευθύνων σύμβουλος της Waterwheel Capital Management ο οποίος έχει θητεύσει στη UBS Αμερικής και ήταν διαχειριστής στην ALDEN Global Capital. Ο  κ. Wollen εξήγησε στο συνέδριο ότι το ελληνικό χρηματιστήριο είναι βαθιά υποτιμημένο και έχει περιθώρια μεγάλης ανόδου με πολύ κοντινούς θετικούς καταλύτες. Για την ακρίβεια, πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι τώρα ένα από τα πιο φθηνά χρηματιστήρια παγκοσμίως. Εκτιμα ότι οι επικείμενες εκλογές θα βγάλουν νικητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία που είναι το κόμμα που είναι πολύ κοντά στην επιχειρηματικότητα. 

    Ο  αμερικανός Fund manager θεωρεί ότι ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε αρκετά καλή δουλειά ,  η μαρξιστική της καταβολή δεν αφήνει την επιχειρηματικότητα να ανθήσει με αποτέλεσμα η ξένη θεσμική κοινότητα να μην δείχνει καμία εμπιστοσύνη.  Αυτό θα αλλάξει πλήρως με μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό την αρχηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη” , εξηγεί ο ίδιος. 

    Ακόμα, θεωρεί εξαιρετικά θετικό καταλύτη την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος και του ΤΧΣ για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. 

    Πιστεύει ότι οι τράπεζες σ’ αυτά τα επίπεδα τιμών είναι πολύ φθηνά αποτιμημένες και όσες δε χρειαστούν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου βλέπει να κάνουν ράλι. 

    Όμως, προτρέπει σε όσους επενδυτές δεν έχουν την όρεξη για μεγάλο ρίσκο αγοράζοντας τράπεζες να επικεντρωθούν σε μη τραπεζικές μετοχές οι οποίες είναι πολύ φθηνά αποτιμημένες με παγκόσμια δεδομένα. 

    Οι 4 μετοχές που ποντάρει η Waterwheel Capital Management για πολύ μεγάλες αποδόσεις είναι  ο ΟΤΕ, η AEGEAN, η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (βλ. το έγγραφο και τον πίνακα,  παρακάτω). 

    Το πιο σημαντικό όμως που είπε είναι ότι πιστεύει ότι όπως η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που εξέλεξε λαϊκιστή πρωθυπουργό, έτσι θα είναι και η πρώτη χώρα που θα επιστρέψει στη λογική. 

    Αυτό τον κάνει να πιστεύει ότι το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί τα επόμενα χρόνια να σημειώσει σημαντική άνοδο παρόλο που μπορεί να υποχωρούν οι διεθνείς αγορές.

    Το έγγραφο της Waterwheel Capital Management

     



    ΣΧΟΛΙΑ