• Business

    Άδ. Γεωργιάδης αποκλειστικά στο mononews: «Έτσι θα σώσουμε την Creta Farms»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    • Του Γιώργου Μανέττα
    Αδ. Γεωργιάδης: Θέμα εβδομάδων η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στα αρμόδια δικαστήρια

    Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης


    Δυναμική παρέμβαση στη υπόθεση της Creta Farms, η οποία ταλανίζεται από την ενδοοικογενειακή διαμάχη των βασικών μετόχων, αποφάσισε να κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας αποκλειστικά στο mononews.gr, αναφέρει πως τη Δευτέρα πρόκειται να συναντηθεί ταυτόχρονα και με τους δυο βασικούς μετόχους της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, τον Μάνο και τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, προκειμένου να αποσπάσει τη συναίνεσή τους για τη διάσωση της εταιρείας, η οποία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

    «Τη Δευτέρα θα είναι και οι δυο στο γραφείο μου για να υπογράψουν», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Να σημειωθεί πως το Σάββατο το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του υπουργού Ανάπτυξης στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των πιστωτριών τραπεζών και ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης. 

    Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε στον Κωνσταντίνο Δομαζάκη ότι πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να συμβάλει στην προσπάθεια των πιστωτριών τραπεζών. Μάλιστα, φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά: «Με αυτά που κάνεις κινδυνεύεις να πας φυλακή». 

    Ο κ. Γεωργιάδης επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον  κ. Μάνο Δομαζάκη, ο οποίος φέρεται να του είπε  πως είναι απόλυτα σύμφωνος και έχει ήδη ενημερώσει τις τράπεζες, ενώ επανέλαβε πως πρώτιστο μέλημά του παραμένει η επιβίωση της εταιρείας και η διάσωση των εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης επικοινώνησε και με τον ομογενή επιχειρηματία Θ. Δουζόγλου που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εταιρεία.

    Ο κ. Δουζόγλου φέρεται να είπε στον υπουργό πως περιμένει τις κινήσεις των τραπεζών, από τις οποίες εξαρτάται πλέον η επόμενη μέρα της εταιρείας. 

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Μέτοχοι Creta Farms

    Η παρέμβαση του υπουργού έρχεται σε μια κομβική στιγμή, καθώς η Creta Farms βρίσκεται πολύ κοντά στην πλήρη κατάρρευση. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως κινδυνεύει πλέον να σταματήσει την παραγωγή, αφού αδυνατεί να προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες. 

    Όπως έγραψε πρόσφατα το mononews.gr,η διοίκηση της εταιρείας υπό την προεδρία του Μάνου Δομαζάκη ζήτησε από τις τράπεζες να ανοίξουν τις γραμμές πίστωσης, προκειμένου να αποκατασταθούν τα προβλήματα ρευστότητας και να αρχίσει να ρέει φρέσκο χρήμα στα ταμεία της εταιρείας. 

    Αποδέχθηκε μάλιστα να τοποθετήσουν οι τράπεζες άνθρωπο της εμπιστοσύνης τους, ο οποίος θα παρακολουθεί ότι τα χρήματα πηγαίνουν αποκλειστικά και μόνο για την αγορά των πρώτων υλών. 



    ΣΧΟΛΙΑ