• Business

    Κρίσιμες ώρες για την Creta Farms: Εάν δεν ανοίξουν οι γραμμές πίστωσης, σταματά η παραγωγή

    • Του Γιώργου Μανέττα

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τις τέσσερις πιστώτριες τράπεζες σε καθημερινή βάση βρίσκεται η διοίκηση της Creta Farms, προκειμένου να βρεθεί λύση για τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρεία.

    Η κρητική αλλαντοβιομηχανία λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη της ενδοοικογενειακής διαμάχης είναι σε οριακή κατάσταση και εάν δεν ομαλοποιηθούν τα πράγματα θα αναγκαστεί να σταματήσει την παραγωγή και διάθεση των προϊόντων της, αφού δεν θα μπορεί να προμηθεύεται τις απαραίτητες πρώτες ύλες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση υπό την προεδρία του Μάνου Δομαζάκι έχει ζητήσει ήδη από τις τράπεζες να ανοίξουν τις γραμμές πίστωσης αποκλειστικά και μόνο για την προμήθεια των αναγκαίων πρώτων υλών και ότι άλλο χρειάζεται, προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η παραγωγική διαδικασία.

    Αποδέχεται μάλιστα να τοποθετηθεί άνθρωπος που θα επιβλέπει ότι οι γραμμές πίστωσης θα κατευθύνονται μόνο για την αγορά των πρώτων υλών.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το κλίμα στις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών είναι θετικό και φαίνεται πως υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση, προτού να είναι πολύ αργά. Η πλευρά του Μάνου Δομαζάκι (όπως γράφει ο ίδιος το επίθετό του, μετά τη ρήξη με τον αδελφό του, Τάκη Δομαζάκη) έχει αποδεχθεί όλα τα αιτήματα των τραπεζών και περιμένει από αυτές να δώσουν λύση, προκειμένου να αποφευχθούν μεγαλύτερες περιπέτειες.

    Εξάλλου, δεν συμφέρει κανέναν να σταματήσει να λειτουργεί η εταιρεία, αντίθετα, εάν συνεχισθεί η παραγωγή αυξάνονται και οι πιθανότητες για την εξεύρεση νέου επενδυτή υπό καλύτερους όρους και προϋποθέσεις για όλους.

    Η Creta Farms εξακολουθεί να αποτελεί ένα δυνατό brand, με μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές που συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα προϊόντα της. Επιπλέον είναι ηγέτιδα δύναμη στον χώρο των αλλαντικών, ενώ έχει σημαντική παρουσία και σε άλλες κατηγορίες κρεατοσκευασμάτων.

    Στο μεταξύ, η διοίκηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας καταβάλλει και αυτή προσπάθειες για την εξεύρεση σοβαρού επενδυτή που θα διασφαλίσει το μέλλον της εταιρείας. Μάλιστα, σε συνομιλητές της μεταφέρει πως προτεραιότητά της είναι να σωθεί η Creta Farms και οι εκατοντάδες εργαζόμενοί της, ενώ σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνει την αντίθεσή της με την λύση που προτείνει ο Τάκης Δομαζάκης, ο οποίος είναι «persona non grata».



    ΣΧΟΛΙΑ