• Business

    Αποκλειστικό: Νεώριο Σύρου – «Κλείδωσε» μεγάλη συμφωνία με την MAN – Τα νέα σχέδια στη Σύρο

    Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας: Τον Δεκέμβριο οι οριστικές αποφάσεις - Ξενοκώστας: Θέλουμε να κάνουμε το απίθανο πιθανό

    Πάνος Ξενοκώστας, Onex


    Νέα μεγάλη συνεργασία για την ενίσχυση των ναυπηγείων Σύρου δρομολογεί η Onex. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αμερικάνικη εταιρεία μετά την συμφωνία για τη ναυπήγηση πλοίων από αλουμίνιο με τη γαλλική εταιρεία Ocea Construction Navale «έδωσε τα χέρια» και με την MAN, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές ναυτιλιακών κινητήρων στον κόσμο, προκειμένου την παροχή υπηρεσιών στα πλοία τα οποία είτε δεξαμενίζονται είτε επισκευάζονται στο Νεώριο, με την αποκλειστική υποστήριξη ελλήνων μηχανικών της MAN Diesel & Turbo Hellas Ltd. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας των δυο πλευρών και την παροχή επιπλέον υπηρεσιών, όπως η εγκατάσταση μόνιμης τεχνικής βάσης πρωτοβάθμιας υποστήριξης με το ανάλογο κλιμάκιο, η συμμετοχή από κοινού σε διαγωνισμούς του Πολεμικού Ναυτικού για την επισκευή και αντικατάσταση υπάρχοντος εξοπλισμού, η κατασκευή νέων σκαφών αναψυχής κ.α..

    Τα πρώτα βήματα της στρατηγικής συνεργασίας των δυο πλευρών συζητήθηκαν την προηγουμένη εβδομάδα ανάμεσα στον επικεφαλής της Οnex, Πάνο Ξενοκώστα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΜΑΝ Diesel & Turbo Hellas Ltd, Διονύσιο Χριστοδουλόπουλο.

    Η επικείμενη συμφωνία με την MAN, μια κορυφαία πολυεθνική όπως αναφέρουν κύκλοι προσκείμενοι στην Onex αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνη στο εγχείρημα της για αναζωογόνηση της επισκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα ενώ τονίζουν πως η σύναψη μιας τέτοιας στρατηγικής συνεργασίας θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης, στην περαιτέρω συνεισφορά στην Ελληνική οικονομία και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Να σημειωθεί πως η ΜΑΝ diesel &Turbo Hellas κατέχει το μερίδιο του 90% της ναυτιλιακής αγοράς.

    Το ναυπηγείο Νεώριο της Σύρου, Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/syrostoday.gr/Δέσποινα Συλιβάνη

    Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Σύρου η αίτηση εξυγίανσης των ναυπηγείων Σύρου βάση του άρθρου 106δ του πτωχευτικού κώδικα, η οποία ορίσθηκε να εκδικασθεί στις 6 Σεπτεμβρίου. Ήταν μια ιστορική στιγμή για τα ναυπηγεία, τα οποία γυρίζουν οριστικά σελίδα και ελπίζουν σε μια νέα περίοδο ισχυρής ανάπτυξης, υπό την καθοδήγηση του νέου επενδυτή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ιστορική στιγμή για το Νεώριο Σύρου: Κατατέθηκε το αίτημα εξυγίανσης – Στις 6 Σεπτεμβρίου η εκδίκαση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νεώριο Σύρου: Τέλος εποχής για τον Ταβουλάρη – Τι αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση με την Onex

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Ξενοκώστας (Onex)-Το Μότο μας είναι: «Νεώριο, το σπίτι των Εφοπλιστών»



    ΣΧΟΛΙΑ