• Business

    Από λεπτό σε λεπτό το νέο «χτύπημα» του QCM

    • NewsRoom

    Φωτογραφία από τον χώρο όπου θα γίνει η ανακοίνωση


    Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται το νέο «χτύπημα» του Gabriel  Grego της Quintessential Capital Management (QCM) που θα ανακοινώσει τον επόμενο στόχο του, όπως έκανε στις αρχές Μαΐου με την  Folli Follie. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από το βήμα συνεδρίου στις ΗΠΑ και, συγκεκριμένα, στο Kase Learning Shorting Conference. Βλέπετε το χτύπημα του Grego ήταν τόσο καίριο που έγινε διάσημος, οπότε οι προβολείς της δημοσιότητας είναι στραμμένοι πάνω του.

    Το προηγούμενο διάστημα, είχαν δει το φως της δημοσιότητας διάφορα σενάρια, όπως ότι η εταιρεία θα είναι ευρωπαϊκή και το πιθανότερο εισηγμένη σε χρηματιστήριο σε χώρα της Νότιας Ευρώπης. «Ελλάδα, Ιταλία ή Ισπανία λοιπόν;» ήταν το ερώτημα που στριφογύριζε στο μυαλό όλων, με τη φημολογία να δίνει και να παίρνει. Όμως, ο Gabriel Grego, ο οποίος βρίσκεται σε… ανοιχτή γραμμή με το mononews.gr από την ώρα που «έσκασε» το θέμα της Folli Follie, δεν είχε επιβεβαιώσει τις φήμες. Και η αλήθεια είναι ότι ουδείς γνωρίζει ποιος είναι ο επόμενος στόχος, με εξαίρεση τον ίδιο τον Grego και τον βασικό μέτοχο της ίδιας της εταιρείας, καθώς, όπως έχουμε γράψει προ ημερών, ο ίδιος ενημερώνει πάντα τα «θύματά» του λίγα 24ωρα πριν.

    Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ο Gabriel Grego θα χτυπήσει αυτήν τη φορά πολύ μεγαλύτερο στόχο, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει μέσω mononews: Μετοχή εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων!

    Μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος ο Whitney Tilson της Kase, ο οποίος είδε την παρουσίαση του Gabriel Grego, ο «λύκος» της QCM φαίνεται πως αποκάλυψε μία ακόμη εταιρεία η οποία είναι τελείως απάτη και η μετοχή της οποίας θα πάει ταχύτατα στο μηδέν, ενώ η διοίκηση της εταιρείας δεν αποκλείεται να οδηγηθεί στη φυλακή για την κλοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τους μετόχους της.

    Το καλύτερο, όμως, όπως λέει, είναι ότι αυτή τη φορά οι επενδυτές θα έχουν όντως την ευκαιρία να βγουν short στη μετοχή. Και αυτό γιατί, αντίθετα με την περίπτωση της Folli Follie που διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο νέος στόχος βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση στο NYSE. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές που θα είναι παρόντες στο συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν δράση άμεσα!

    Αυτό σημαίνει, φυσικά, ότι οι επενδυτές στην Ελλάδα μπορούν να… χαλαρώσουν. Και να συνεχίσουν να τοποθετούνται σε ελληνικές μετοχές, χωρίς την απειλή του Grego πάνω από το κεφάλι τους…



    ΣΧΟΛΙΑ