• Business

    ΤΑΙΠΕΔ: Απέρριψε το αίτημα της Ελλάκτωρ για μετάθεση της κατάθεσης των προσφορών για την Εγνατία

    ΤΑΙΠΕΔ

    O Ceo της Ελλάκτωρ Άρης Ξενόφος και ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης


    Δεν έκανε δεκτό το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου) το αίτημα της Ελλάκτωρ να μετατεθεί η ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών για τη σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, που είναι ορισμένη για την Πέμπτη 1 Απριλίου.

    Όπως εκτιμάται το πιθανότερο είναι η Ελλάκτωρ να προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας με ασφαλιστικά μέτρα να μην προχωρήσει η διαδικασία για τον αυτοκινητόδρομο και πλέον θα γίνει ότι αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

    Ο κατασκευαστικό όμιλος επικαλείται στο αίτημά του για μετάθεση της ημερομηνίας κατάθεσης των προσφορών την αποχώρηση της Roadis (θυγατρική του καναδικού επενδυτικού κεφαλαίου PSP Investments) από την κοινοπραξία που είχε σχηματίσει για τη διεκδίκηση του αυτοκινητοδρόμου.

    Στο διαγωνισμό για την Εγνατία δεδομένο θεωρείται ότι θα συμμετέχει η κοινοπραξία των ΓΕΚ Τέρνα – EGIS Projects S.A. (μέλος του γαλλικού ομίλου EGIS, ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς των αερομεταφορών, των κατασκευών και της ενέργειας) η οποία ήταν η μοναδική που ήταν έτοιμη και κατέθεσε προσφορά στις 11 Δεκεμβρίου 2020 (πριν δοθεί η παράταση των δύο μηνών).

    Επίσης δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της κοινοπραξίας των VINCI Highways S.A.S – VINCI Concesiones S.A.S – Μυτιληναιος  η οποία πρόσφατα ενισχύθηκε με την παρουσία της Άβαξ.



    ΣΧΟΛΙΑ