• Business

    Απ. Βακάκης (Jumbo): Τελειώνει το πάρτι χωρίς καταναλωτές 

    • Άννα Διανά
    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής και βασικός μέτοχος της Jumbo


    Η ανάπτυξη έρχεται μέσα από τον καταναλωτή. Και οι τιμές που οι καταναλωτές βλέπουν σήμερα δεν είναι βιώσιμες.

    «No consumer, no party» ανέφερε ο επικεφαλής και βασικός μέτοχος του Jumbo, Απόστολος Βακάκης κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου το 2023. Μαθηματικά είναι βέβαιο ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια μη βιώσιμη κατάσταση είπε αναφερόμενος στις πληθωριστικές πιέσεις.

    Πρόσθεσε δε ότι κάθε μέρος στην εφοδιαστική αλυσίδα πρέπει να προσπαθήσει  με κάθε τρόπο να κλείσει την ψαλίδα.

    Είναι πολύ καθαρό ότι η στρατηγική του Jumbo να σέβεται τον καταναλωτή. Και «όποιο όφελος από την ομαλοποίηση της εφοδιαστικής αλυσίδας το επιστρέφουμε στον καταναλωτή».

    Η αγορά περιμένει μια δικαιολογία για να αρχίσει τις διορθώσεις, ανέφερε σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω ακρίβειας. Επιστρατεύοντας μάλιστα τις χαρακτηριστικές ατάκες που συνηθίζει είπε ότι «έξω έχει ηλιοφάνεια».

    Τα ισχυρά οικονομικά είναι πάντα εδώ και δεν έχουν να κάνουν με επέκταση και είναι ο μόνος τρόπος σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξαγορών. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν θέλουμε να σπαταλήσουμε τον εαυτό μας σε ακριβά project γιατί αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους».

    Οι συνθήκες της αγοράς, αυτό το εξαιρετικό περιβάλλον, συμφωνούμε όλοι ότι αυτό το πληθωριστικό περιβάλλον δεν είναι βιώσιμο.  Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόωρη εξόφληση του ομολογιακού δανείου 200 εκατ. ευρώ είπε ότι  κανένα σχέδιο δεν υπάρχει για άλλο δάνειο και η εταιρεία θα προχωρήσει χωρίς δανεισμό.

    Διαβάστε επίσης

    Jumbo: Πληρώνει πρόωρα και τους ομολογιούχους ο Απόστολος Βακάκης

    Jumbo: Στα 248,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2022 – Άλμα +14,12% στις πωλήσεις

    Jumbo: Στις 7 Ιουνίου η ετήσια ΓΣ – Πρόταση του ΔΣ για μη διανομή περαιτέρω μερίσματος για το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ