• Business

    Αντώνης Καράτζης στο mononews: «Μένουμε σταθεροί σε εξαγωγές και επενδύσεις» – Τρόφιμα και υγεία στο «ραντάρ» του ομίλου

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Καράτζης

    Ο Αντώνιος Καράτζης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου


    Τη γνωστή ρήση ότι «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» που χρησιμοποιεί κατά κόρον ο ποδοσφαιρικός κόσμος φαίνεται να υιοθετεί ο Αντώνης Καράτζης στο πεδίο του επιχειρείν. Ο 43χρονος επιχειρηματίας που ηγείται του πολυσχιδούς ομίλου «Καράτζη» επιλέγει τη στρατηγική εξάπλωσης, αντί της συντήρησης δυνάμεων κόντρα στις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

    Βέβαια, όπως λέει στο mononews.gr, πρόκειται για μια στρατηγική που ακολουθείται σταθερά εδώ και αρκετά χρόνια, «ακόμη και στην περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης». «Η εταιρεία μας θεώρησε και θεωρεί ότι μέσα από τις επενδύσεις και τον εξαγωγικό προσανατολισμό μπορεί να σταθεί μία εταιρεία σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Κάτι που έπραξε και πρόσφατα, με την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας, BSK & Lakufol Kunststoffe, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή πολυστρωματικών φιλμ ενσίρωσης τελευταίας τεχνολογίας ενώ έχει δρομολογήσει την επέκταση των βιομηχανικών εγκαταστάσεων με νέα βιομηχανικά κτίρια επιφάνειας 3.000τ.μ, την αγορά νέου μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και την κατασκευή νέων γραφείων όπου θα στεγάσουν τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου μας στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.

    Σημαντικές επενδύσεις υλοποιούνται και στον τομέα της ενέργειας. Συγκεκριμένα, προωθείται η δημιουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου από φυσικό αέριο, συνολικής ισχύος 660MW στην περιοχή της Χάλκης του νομού Λάρισας καθώς και η κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια ισχύος 1 GW. Είχε προηγηθεί ο ολικός εκσυγχρονισμός της ξενοδοχειακής μονάδας που διατηρεί ο όμιλος στην περιοχή της Χερσονήσου Κρήτης που υλοποιήθηκε μέσα σε δυο χρόνια, κοστίζοντας 30 εκατ. ευρώ.

    Ίδρυση αεροπορικής για ιδιωτικές πτήσεις!

    Την ίδια ώρα, ο δραστήριος κρητικός εξετάζει διάφορες επενδυτικές ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από την κρίση του κορονοϊού. Μια τέτοια είδε στον χώρο των ιδιωτικών πτήσεων, στον οποίο αποφάσισε να επενδύσει μέσα από την ίδρυση της «Panellenic Airlines». Η απόφαση, εξηγεί «προήλθε εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας του κοροναϊού στις μετακινήσεις και γενικότερα στα ταξίδια των πελατών μας (των ξενοδοχείων)», επισημαίνοντας πως «μια τέτοια επένδυση θα συμβάλει στο να υπάρξει καλύτερη ψυχολογία και φυσικά ασφάλεια για τα ταξίδια των ιδιωτών πελατών».

    Οι πρώτες πτήσεις εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2021, με αεροσκάφος τύπου Cessna Citation XLS ενώ στην πορεία σχεδιάζεται να προστεθούν και άλλα αεροσκάφη στον στόλο. Στο «στόχαστρο» του ομίλου βρίσκονται και άλλοι κλάδοι, οι οποίοι έχουν προοπτικές και δυνατότητες ανάπτυξης. Πρόκειται για τους κλάδους της υγείας (υγειονομικό υλικό) και των τροφίμων (συσκευασία).

    Από την άλλη πλευρά, παρά τις καιρούς κρούσεις που είχε κυρίως από ξένους επενδυτές να τοποθετηθούν στην εταιρεία που ίδρυσε ο αείμνηστος πατέρας του, Μιλτιάδης, ο κ. Καράτζης εμφανίζεται αρνητικός να παραχωρήσει στην παρούσα φάση κάποιο ποσοστό σε οποιονδήποτε επενδυτή. Δεν αποκλείει ωστόσο το ενδεχόμενο «στην πορεία να προκύψουν οι ανάγκες για εισαγωγή στο Ελληνικό ή σε κάποιο ξένο Χρηματιστήριο».

    «Η Ελλάδα θα ξεπεράσει και αυτή την κρίση»

    Ο κ. Καράτζης δηλώνει πεπεισμένος για τις δυνατότητες ανάπτυξης της χώρας μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είχε και έχει τα περιθώρια να πάει πάρα πολύ καλά». Η πανδημία, σημειώνει, ανέκοψε την πορεία της πολύ μεγάλης ανάκαμψης, στην οποία είχε εισέλθει η ελληνική οικονομία πριν ξεσπάσει η υγειονομική κρίση ενώ θεωρεί πως έχουμε τις βάσεις, οι οποίες μαζί με τα εργαλεία της κυβέρνησης θα βοηθήσουν να ξεπεράσουμε και αυτή την δύσκολη κατάσταση.

    Αναγνωρίζει πως το επιχειρηματικό περιβάλλον έχει βελτιωθεί πάρα πολύ εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να αυτοματοποιήσει κάποιες διαδικασίες στον Δημόσιο τομέα, κάτι που όπως λέει θα βοηθήσει και τον ιδιωτικό τομέα τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

    Who is Who

    Ο Αντώνης Καράτζης βρίσκεται στην ηγεσία του ομίλου Καράτζη, εκτελώντας καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου από το 2009 ενώ παράλληλα αποτελεί μέλος του για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Στη διάρκεια της θητείας του, κατάφερε να επεκτείνει τις δραστηριότητες του ομίλου σε νέες γεωγραφικές αγορές και να διευρύνει τις υπηρεσίες του στον κλάδο της φιλοξενίας, προσθέτοντας το νέο 5άστερο Nana Princess, στο χαρτοφυλάκιό του.

    Το 2016 αποφάσισε να ιδρύσει την Karatzis Energy SA & CO, εγκαινιάζοντας την είσοδο του ομίλου στον τομέα της ενέργειας. Η φιλοδοξία του να διατηρήσει την οικογενειακή κληρονομιά, υποστηρίζοντας παράλληλα την τοπική οικονομία. Έχει σπουδάσει στο τμήμα Διαχείρισης Φιλοξενίας (Hospitality Management) στο Glion Institute of Higher Education ενώ συνεχίζει να διευρύνει τις γνώσεις του μέσω εξειδικευμένων σεμιναρίων.

    Ο όμιλος Καράτζη δραστηριοποιείται στην κατασκευή καινοτόμων υλικών διχτυών για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Ξεκινώντας με ένα μικρό εργοστάσιο στην Ελλάδα, εξελίχθηκε σε διεθνή ηγέτη με ενεργή εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

    Δραστηριοποιείται ακόμη στον κλάδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από το 2010 με την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τη Βοιωτία και το Ηράκλειο και συνεχιζόμενες επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πρόσφατα  πούλησε την εταιρεία εμπορίας Ενέργειας ΚΕΝ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ