• Business

    Άνω τελεία στην πώληση της Wind, μη ικανοποιητικές οι προσφορές – H σύνδεση με Forthnet

    Wind: Προβλήματα σύνδεσης αντιμετωπίζουν οι συνδρομητές

    WIND Hellas


    Δεν θα προχωρήσει, προς το παρόν τουλάχιστον, η πώληση της Wind με τους μετόχους της (Golden Tree Asset Management – GTAM και Cyrus Capital Partners με ποσοστό συνολικά 95%) να περιορίζονται στην είσπραξη του μερίσματος ύψους 225 εκατ. ευρώ, έπειτα από το ομόλογο των 525 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι μη δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν στις 11 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο διαδικασίας που «έτρεξε» η JP Morgan, δεν ικανοποιούν τους μετόχους και έτσι δεν έχουν ζητήσει δεσμευτικές.

    Επίσημα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση. Από δηλώσεις του επικεφαλής της BC Partners, Νίκου Σταθόπουλου, έγινε γνωστό ότι το προαναφερόμενο επενδυτικό κεφάλαιο ενδιαφέρεται για την Wind και κατέθεσε μη δεσμευτική προσφορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η JP Morgan δέχθηκε ακόμα μια προσφορά από φορέα ο οποίος έχει σχέση και με την υπόθεση εξαγοράς της Forthnet.

    Άλλωστε, η εκτίμηση της τηλεπικοινωνιακής αγοράς είναι ότι οι εξελίξεις στις δύο εταιρείες συνδέονται, ενώ πέρα από έναν φορέα «καταλύτη» που πιθανότατα βρίσκεται και στις δύο διαπραγματεύσεις – συμφωνίες τίθεται και θέμα αποτιμήσεων. Με άλλα λόγια η αξία της Wind θα είναι διαφορετική αν στην τηλεπικοινωνιακή αγορά μείνουν τρεις εταιρείες.  Αν δηλαδή, π.χ. η Forthnet εξαγοραστεί τελικά από την Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και σε δεύτερο χρόνο το τηλεπικοινωνιακό της τμήμα συγχωνευτεί με την Wind.

    Υπενθυμίζεται ότι η Wind μέσω της μητρικής της εταιρείας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet με 21,05%.



    ΣΧΟΛΙΑ