• Business

    Wind: Δύο οι επιβεβαιωμένες μη δεσμευτικές προσφορές από το ύψος των οποίων εξαρτάται η συνέχιση της διαδικασίας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Nasos Zarkalis WIND

    Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος Wind


    Οι μέτοχοι της Wind (Golden Tree Asset Management – GTAM και Cyrus Capital Partners με ποσοστό συνολικά 95%) έχουν στη διάθεσή τους, σύμφωνα με πληροφορίες, δύο μη δεσμευτικές προσφορές, χωρίς να αποκλείεται και μια τρίτη.

    Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο διαγωνισμό με σύμβουλο την JP Morgan προσήλθαν τα private equity funds, BC Partners και Providence Equity. Το πρώτο μάλιστα δείχνει ιδιαίτερα ζεστό, όπως έχει επικοινωνήσει μέλος της διοίκησής του και μέτοχος.

    Επίσημα χθες (τελευταία μέρα κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών) και τουλάχιστον μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρξε καμιά επίσημη ανακοίνωση από τη πλευρά της εταιρείας για το ποιοι προσήλθαν στη διαγωνιστική διαδικασία.

    Η πληροφορία ότι θα συμμετείχε και το επενδυτικό κεφάλαιο Warburg Pincus δεν επιβεβαιώνεται.

    Η πώληση της Wind θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο υπό την προϋπόθεση ότι οι δύο μέτοχοί της θα ικανοποιηθούν από το ύψος των μη δεσμευτικών προσφορών που κατατέθηκαν χθες.

    Όπως εκτιμάται η συμφωνία πώλησης της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας θα κινηθεί πέριξ του 1 δις. ευρώ (περί που 7 φορές το ετήσιο EBITDA).

    Στην τηλεπικοινωνιακή αγορά συζητείται έντονα πιθανή σύνδεση μεταξύ των μετοχικών εξελίξεων στη Wind και αυτών στην Forthnet. Υπενθυμίζεται ότι η Wind μέσω της μητρικής της εταιρείας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Forthnet με 21,05% (βάσει των πιο πρόσφατων επίσημων στοιχείων από την παρουσίαση της Forthnet τον Απρίλιο).

    Η συμφωνία των τραπεζών με την Alter Ego του ομίλου του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη για την Forthnet βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα για το πότε θα ανακοινωθεί (πιθανότατα αυτό να γίνει στις αρχές του 2020 και όχι μέσα στον Δεκέμβριο, όπως αναμενόταν).



    ΣΧΟΛΙΑ