• ΑΓΟΡΕΣ

    Fitch: Υποβάθμισε σε αρνητικό το outlook της Wind

    • NewsRoom
    Τα «μυστικά» μηνύματα της Fitch και γιατί αναβάθμισε την Ελλάδα «τόσο - όσο»

    Fitch Ratings


    Στην υποβάθμιση του outlook της Wind Hellas σε «αρνητικό» από «σταθερό», προχώρησε η Fitch, διατηρώντας πάντως την αξιολόγηση στο «Β».

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Fitch, αιτία της υποβάθμισης του outlook ήταν η  πληρωμή κεφαλαίου ύψους 225 εκατ. ευρώ από τη Wind Hellas στη μητρική Crystal Almond Holdings, κάτι που αυξάνει τη μόχλευση της εταιρείας. Η Fitch εκτιμά ότι η μόχλευση της Wind θα διαμορφωθεί στο 4,3 στα τέλη του 2019, υπερβαίνοντας το 4 που θέτει ως όριο για πιθανή υποβάθμιση ο οίκος.

    Η μόχλευση αναμένεται να μειωθεί σταδιακά ως το 2023, αλλά όχι αρκετά γρήγορα ώστε να δικαιολογείται σταθερό outlook, σημειώνει.

    Σύμφωνα με τη Fitch θεωρείται απίθανο να συνεχιστούν οι πληρωμές σημαντικών μερισμάτων, καθώς τα νέα ομόλογα επιτρέπουν στην εταιρεία να πληρώνει μερίσματα αν η μόχλευση παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 3,5 (καθαρό χρέος / EBITDA), με βάση τους υπολογισμούς της Wind. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fitch, τα επίπεδα αυτά προσεγγίστηκαν με την πρόσφατη πληρωμή.

    Η πληρωμή μερίσματος αφαίρεσε από την εταιρεία την ευελιξία για οργανική επέκταση μέσω υψηλότερων κεφαλαιακών δαπανών, εξαγορών και επενδύσεων φάσματος, υπογραμμίζει.



    ΣΧΟΛΙΑ