ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένας νέος γύρος αύξησης των επισφαλειών στις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες φαίνεται πως θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα λόγω των συνεπειών στα εισοδήματα εργαζομένων και επιχειρήσεων, από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
Το ύψος των απλήρωτων λογαριασμών, όπως επισημαίνεται από στελέχη της αγοράς, θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια που θα έχουν τα μέτρα και από τις επιπτώσεις τους γενικότερα στην οικονομία, ωστόσο, οι τηλεπικοινωνίες όπως και όλοι οι κλάδοι, ακόμα και αυτοί που δεν ανέστειλαν εντελώς τη δραστηριότητά τους, δεν θα μείνουν ανεπηρέαστες.
Προς το παρόν οι εκτιμήσεις είναι συγκρατημένες καθώς υπάρχει και το πρόβλημα ότι πολλοί καταναλωτές δεν έχουν μπει στη λογική να πληρώνουν ψηφιακά τις υποχρεώσεις τους. Γιαυτό και παρατηρούνται ουρές έξω από τα μαγαζιά των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών με τους πολίτες να προσέρχονται κυρίως για να πληρώσουν λογαριασμούς αφού τα καταστήματα διατηρούνται ανοιχτά μόνον για υπηρεσίες και όχι για την πώληση πάσης φύσεως συσκευών.
Γεγονός είναι πάντως ότι ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις οι οποίες δεν αποκλείεται να μετατραπούν σε απλήρωτους λογαριασμούς. Οι πάροχοι, αν και δεν το «φωνάζουν», υπό αυτές τις συνθήκες, θα αποφύγουν να λάβουν το μέτρο της διακοπής της σύνδεσης.
Το «σκηνικό» είναι γνώριμο για όλες τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που έχουν αναγκαστεί κατά τη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε να διαγράψουν ένα πολύ μεγάλο ποσό επισφαλών απαιτήσεων (συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ).
Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως είχε γνωστοποιήσει στις αρχές του 2012 η διοίκηση του ΟΤΕ, οι επισφάλειες στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας από 2% επί του συνολικού τζίρου το 2009 (ή 77 εκατ. ευρώ) το 2011 εκτινάχθηκαν στο 3,7% (ή στα 120 εκατ. ευρώ). Το 2018 μόνον ο ΟΤΕ, με βάση τον ισολογισμό του, είχε προχωρήσει στη διαγραφή επισφαλών απαιτήσεων ύψους 98,9 εκατ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη για τον παράνομο τζόγο – «Μπλόκο» σε παράνομες ιστοσελίδες και βαριές ποινές σε influencers
- Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου IMITHEA με τη Roche Diagnostics
- Γιόχαν Βάντεφουλ (Γερμανός ΥΠΕΞ): Στρατηγικό σημείο αναφοράς η Ελλάδα για συνομιλίες για τις αμυντικές σχέσεις και την ΕΕ
- ΕΛΒΕ: Αύξηση πωλήσεων κατά 10,34% στα 15,66 εκατ. ευρώ το 2025 – Κέρδη προ φόρων 3,94 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.