• Business

    Άγγελος Τσερέπας (Lariplast): Στο φουλ οι μηχανές για παραγωγή 400 εκατ. χάρτινων ποτηριών

    Άγγελος Τσερέπας (Lariplast)

    Άγγελος Τσερέπας (Lariplast)


    Τον Νοέμβριο η Lariplast βάζει μπροστά τις μηχανές στο νέο της εργοστάσιο, όπου θα 350-400 εκατ. χάρτινα ποτήρια, μια ποσότητα που παράγουν αθροιστικά όλες οι άλλες επιχειρήσεις μαζί.

    Η λαρισινή βιομηχανία πλαστικών μπαίνει στη χάρτινη συσκευασία με μια επένδυση 10 εκατ. ευρώ και ένα project, που στην ωρίμανσή του θα αυξήσει τον τζίρο του group από τα 30 εκατ. ευρώ στα 45 εκατ. ευρώ.

    Η είσοδος στη χάρτινη συσκευασία μπορεί να είναι μία νέα δραστηριότητα για τη Lariplast ωστόσο είναι μια αγορά πολύ οικεία, σημειώνει  ο  Αγγελος Τσερέπας, head of business development της εταιρείας. Το πελατολόγιο είναι ήδη έτοιμο, καθώς με το πλαστικό ποτήρι θα προμηθεύει και το χάρτινο, το οποίο εμπορεύεται εδώ και επτά χρόνια συμπληρώνοντας στην πραγματικότητα τη γκάμα των προϊόντων που διαθέτει.

    Ο Αγγελος Τσερέπας, τρίτης γενιάς επιχειρηματίας  και γιος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Lariplast ασχολείται με τον τομέα της ανάπτυξης και εξετάζει τα νέα project από πλευράς βιωσιμότητας. Για το νέο φιλόδοξο εγχείρημα είναι αισιόδοξος.

    Το πελατολόγιο είναι έτοιμο

     «Ένα καλό με το να έχεις ιστορία, εταιρεία είναι ότι έχεις μια τεράστια βάση δεδομένων» λέει στο mononews.gr. «Η βάση, το πελατολόγιο, είναι οι loyal customers, που ξέρουν τι πουλάς, τις ποιοτικές προδιαγραφές, τους χρόνους παράδοσης. Σε αυτούς πουλάς απευθείας γιατί γνωρίζουν την αξιοπιστία της εταιρείας». Όμως η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη και στη διεύρυνση των πωλήσεων.

    «Πατάμε πάνω στο υπάρχον δίκτυο πελατών και με ομόκεντρους κύκλους το απλώνουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσερέπας.

    Η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει με δύο μηχανές, που έχουν στηθεί στο υπάρχον εργοστάσιο και όπου εκπαιδεύονται οι εργαζόμενοι που θα στελεχώσουν τη νέα μονάδα και έχουν παραχθεί μέχρι τώρα 1 εκατ. χάρτινα ποτήρια.

    Το νέο εργοστάσιο, μια μονάδα επιφάνειας 3.000 τετραγωνικών μέτρων στη Λάρισα είναι σχεδόν έτοιμο. Το κτίριο παραδίδεται στα τέλη Ιουνίου και τον Νοέμβριο βάζει μπρος τις μηχανές. Πρόκειται για μια καθετοποιημένη παραγωγή, από την εκτύπωση και το κόψιμο έως το φορμάρισμα. Θα παράγει εκτός από τα χάρτινα ποτήρια, χάρτινες συσκευασίες για τα τρόφιμα. Πρόκειται για συνολικό επενδυτικό σχέδιο 10 εκατ. ευρώ, του οποίου η πρώτη φάση, αξίας 4 εκατ. ευρώ, εντάχθηκε στον αναπτυξιακό νόμο με ποσό ενίσχυσης 2,7 εκατ. ευρώ.

    Η πορεία των πωλήσεων

    Το πρώτο τρίμηνο του 2022 καταγράφηκε μια σημαντική αύξηση στις πωλήσεις, ανάλογη με αυτή που έχει η εταιρεία σε περιόδους high season αλλά τον Απρίλιο, Μάιο υπήρξε μια βουτιά στις πωλήσεις. Ωστόσο στο πεντάμηνο οι πωλήσεις της εταιρείας σε όγκο είναι αυξημένες σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Το 2021 έκλεισε με τζίρο 30 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 8 εκατ. προέρχονται από το εργοστάσιο της Γαλλίας.

    Τρία container την ημέρα φεύγουν για Ισραήλ

    Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της ελληνικής βιομηχανίας πλαστικών εξάγεται. Το ποσοστό κυμαίνεται από 60-70% σε περισσότερες από 20 χώρες. Το Ισραήλ,  στην οποία κατευθύνεται το 30% του συνόλου των εξαγωγών είναι ο καλύτερος πελάτης της λαρισινής βιομηχανίας.  «Στέλνουμε τρία container την ημέρα» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσερέπας.  Δεύτερη καλύτερη χώρα για τη Lariplast είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ιταλία.

    Η βιομηχανία, που ιδρύθηκε το 1969, διαθέτει μία ακόμη παραγωγική μονάδα στη Γαλλία,όπου δραστηριοποιείται από το 2013 δραστηριοποιείται μέσω της Lariplast France.Η Lariplast απασχολεί στο εργοστάσιο της Λάρισας 120 εργαζόμενους, αριθμός που θα αυξηθεί στους 180 όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία η μονάδα παραγωγής για τις χάρτινες συσκευασίες και άλλα 30 άτομα στη Γαλλία.

    Διαβάστε επίσης

    Στους χαμένους της περσινής χρονιάς η Γαλαξίας



    ΣΧΟΛΙΑ