• Business

    Aγγ. Φράγκου: Έκπληξη τα αποτελέσματα της Navios Midstream

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Η ναυτιλιακή Navios Maritime Midstream Partners L.P., συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο του 2016, στα οποία εμφάνισε μειωμένα κέρδη που όμως ανταποκρίνονται στις προβλέψεις της Wall Street. Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή που δραστηριοποιείται στις μεταφορές πετρελαίου, ανακοίνωσε ότι κατέγραψε καθαρά έσοδα της τάξεως των 5,5 εκατ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο του 2016, έναντι καθαρών εσόδων ύψους 6,23 εκατ. δολαρίων που είχε καταγράψει την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015.

    Τα καθαρά έσοδα της εταιρείας της κας Φράγκου σημείωσαν πτώση το τρίτο τρίμηνο του έτους της τάξεως του 12,4%, κάτι που οι περισσότεροι αναλυτές είχαν ωστόσο προβλέψει και δεν βρέθηκαν προ εκπλήξεως, ενώ και τα κέρδη της Navios Midstream ακολούθησαν καθοδική πορεία κατά 1,2% και διαμορφώθηκαν στα 22,2 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,26 δολάρια.

    Η Αγγελική Φράγκου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που εμφάνισε η Navios Midstream υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι “Είμαστε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, στα οποία εμφανίσαμε κέρδη EBITDA ύψους 15,7 εκατ. δολαρίων και καθαρά έσοδα ύψους 5,5 εκατ. δολαρίων. Επιπλέον, είχαμε ήδη ανακοινώσει διανομή μετρητών της τάξεως των 0,42 δολαρίων ανά μετοχή για το τρίτο τρίμηνο του 2016, που αντιστοιχούν σε ετήσια διανομή μετρητών ύψους 1,69 δολαρίων/μετοχή, ενώ οι αποδόσεις ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 15%”.

    navios midstream
    Το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC “Shinyo Saowalak” της Navios Maritime Midstream Partners

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να διατηρεί την option εξαγοράς έως και πέντε δεξαμενόπλοιων τύπου VLCC από τη Navios Maritime Acquisition, η οποία θα έληγε στις 18 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους. Όμως, η Navios Midstream, με βάση τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με τη Navios Acquisition, αποφάσισε να επεκτείνει τη λήξη των options εξαγοράς των δεξαμενόπλοιων Nave Buena Suerte (χωρητικότητας 297.000-dwt και κατασκευής 2011), Nave Neutrino (χωρητικότητας 298.000-dwt και κατασκευής 2003) και Nave Electron (χωρητικότητας 298.000-dwt και κατασκευής 2002) για ακόμα δύο χρόνια, οι οποίες θα λήξουν τελικά στις 18 Νοεμβρίου του 2018.

    Η Ελληνίδα εφοπλίστρια τόνισε σχετικά: “Αναμένουμε ότι αυτές οι options θα συνεχίσουν να κρατάνε ανοιχτό το δρόμο για την ανάπτυξη τόσο του στόλου μας όσο και του δικτύου διανομών”.

    Η κα Φράγκου επίσης υποστήριξε ότι η Navios Midstream αποφάσισε να επεκτείνει την εμπορική και διοικητική συμφωνία που έχει με τη μητρική της, Navios Maritime Holdings, σύμφωνα με την οποία η ναυτιλιακή θα συνεχίσει να πληρώνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 ημερήσιους ναύλους ύψους 9.500 δολαρίων για κάθε ένα από τα δεξαμενόπλοια τύπου VLCC που έχει χρονοναυλώσει, τιμή η οποία είναι 8% κάτω από το μέσο όρο της αγοράς.

    Τέλος η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2016, έχει προχωρήσει στην έκδοση 277.103 κοινών μετοχών αξίας 3,4 εκατ. δολαρίων, κίνηση που εντάσσεται στο πρόγραμμα προσφοράς μετοχών που έχει συνάψει από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους με την S. Goldman Capital LLC.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μεγαλύτερες ζημίες προβλέπει η Evercore για Diana Shipping και Safe Bulkers, καλά νέα για τη Navios

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κων. Αγγελόπουλος: Πιστοποίηση Green Award για το Aegean Marathon

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036



    ΣΧΟΛΙΑ