• Business

    Ανεβάζει στροφές η Ryanair


    Αισιόδοξη για την τρέχουσα οικονομική χρήση εμφανίζεται η Ryanair Holdings, καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, πλέον στοχεύει να κλείσει το 12μηνο που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Μάρτιο με μηδενικές ή πολύ μικρές ζημίες.

    Η αισιόδοξη στάση του μεγαλύτερου αερομεταφορέα χαμηλού κόστους στην Ευρώπη οφείλεται στο γεγονός ότι μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, έχουν αυξηθεί οι πτήσεις. Προϋπόθεση όμως για να υπάρξει θετικό πρόσημο είναι, όπως σημειώθηκε, η εμβολιαστική προσπάθεια να συνεχίσει να λειτουργεί σαν ανάχωμα για την πανδημία του νέου κορονοϊού.

    Για το πρώτο τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών, στα 273 εκατομμύρια ευρώ.

    «Πατάει γκάζι» η Ryanair

    Η Ryanair αυξάνει συνεχώς τη μεταφορική της ικανότητα για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση και να κερδίσει μερίδιο αγοράς εν μέσω χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην τελευταία της ενημέρωση, η Ryanair ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβατών θα υπερβεί λογικά τα 90 εκατομμύρια για τη χρήση του 2022, με την προηγούμενη πρόβλεψη της εταιρείας να είναι για 80 έως 100 εκατ. επιβάτες με πιθανότερο ένα νούμερο κοντά στα 80 εκατομμύρια.

    «Ελπίζουμε στο δεύτερο τρίμηνο να έχουμε κέρδη», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Νιλ Σόραχαν, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg. Και πρόσθεσε: «Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα είναι αυτό το τελικό αποτέλεσμα, αλλά έχουμε πολλές ελπίδες καθώς μπαίνουμε και στο φθινόπωρο. Η Γερμανία και η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη είναι πολύ ισχυρές [σε επιδόσεις]».

    Προσλήψεις

    Σημειώνεται πως ο ιρλανδικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι θα προσλάβει 2.000 πιλότους μέσα στα επόμενα τρία χρόνια για να πετάξει τα 210 νέα αεροσκάφη Boeing 737 Max που άρχισε να παίρνει τον Ιούνιο.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ