• Business

    Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Ξεκινάμε νέο τομέα ηλεκτροκίνησης σε λίγες εβδομάδες


    Στο ενδιαφέρον του ομίλου ΕΛΠΕ να δραστηριοποιηθεί στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αναφέρθηκε  χθες μιλώντας στο Delphi Forum, ο CEO του ομίλου κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ενώ επίσης δήλωσε ότι στόχος του ομίλου είναι να μειώσει κατά 50% το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα μέχρι το 2030.

    Όπως είπε, “μας ενδιαφέρει η ηλεκτροκίνηση με πολλούς τρόπους, ξεκινάμε νέο business unit σε λίγες εβδομάδες” και εξήγησε πώς αν ο όμιλος δεν δραστηριοποιηθεί στη φιλική στο περιβάλλον ενέργεια δεν θα έχει μέλλον σε λίγα χρόνια.

    Σημείωσε ότι ο όμιλος ΕΛΠΕ τους τελευταίους έξι μήνες πραγματοποιεί το μετασχηματισμό του, προκειμένου να κάνει την πράσινη μετάβαση. Πρώτον πραγματοποιεί συνεχή προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας και αύξησης της αποδοτικότητας, καθώς όπως είπε η πιο καθαρή ενέργεια είναι αυτή που δεν χρησιμοποιείς. Δεύτερον περνά από τα υγρά καύσιμα και σε άλλες μορφές ενέργειας όπως το φυσικό αέριο και οι ΑΠΕ.

    Ήδη σημείωσε η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη της μεγάλη επένδυση στις ΑΠΕ και ετοιμάζει και κάποιες επιπλέον επενδύσεις το επόμενο διάστημα.

    Θα μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα κατά 50% ως το 2030

    Και τρίτον, όπως είπε το άλλο μέρος της εξίσωσης είναι τα ίδια τα καύσιμα, τα οποία θα χρησιμοποιούνται για πολλά χρόνια ακόμη και γι αυτό είναι σημαντικό η εταιρεία να πραγματοποιεί επενδύσεις για να μειώνει το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. “Στόχος μας”, είπε “είναι η μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος κατά 50% μέχρι το 2030, ένα στόχος φιλόδοξος αλλά θεωρώ ότι είναι εφικτός”.

    Μιλώντας για την απολιγνιτοποίηση είναι μια ευρύτατη στρατηγική, που αφορά τόσο τη χρήση της ενέργειας στις μεταφορές, τη θέρμανση και τη βιομηχανική και οικιακή χρήση, όσο και την προμήθεια και παραγωγή ενέργειας. Είναι σημαντικό, είπε, που πλέον το κράτος έχει μια ολιστική προσέγγιση τα τελευταία χρόνια.



    ΣΧΟΛΙΑ