• Business

    Όμιλος Κοπελούζου: Στα τέλη του 2022 θα λειτουργεί η νέα μονάδα φυσικού αερίου και το FSRU Αλεξανδρούπολης

    Κώστας Σιφναίος, Διευθυντής Ενέργειας ομίλου Κοπελούζου


    Σε πλήρη ανάπτυξη είναι τα σχέδια του ομίλου Κοπελούζου στον τομέα παραγωγής ενέργειας, σύμφωνα με όσα είπε χθες στο Delphi Forum ο Διευθυντής του τομέα Ενέργειας του ομίλου κ. Κώστας Σιφναίος.

    Όπως είπε, ο όμιλος διαθέτει σήμερα 700 MW αιολικής ενέργειας, ενώ σε διάφορα στάδια κατασκευής βρίσκονται ακόμη 2.000 MW αιολικής ενέργειας σε όλη την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών είναι και μεγάλο αιολικό πάρκο ισχύος 1000 MW στην Κρήτη, που όταν ολοκληρωθεί θα κάνει την Κρήτη το μεγαλύτερο πράσινο νησί.

    Επίσης σημαντικό έργο ΑΠΕ, σημείωσε είναι το off shore αιολικό που θα κατασκευάσει ο όμιλος στο Θρακικό Πέλαγος, κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ισχύος 220 MW.

    Στα τέλη του 2022 η νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας

    Όσον αφορά την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο, η νέα μονάδα του ομίλου ισχύος 600-700 MW στην Αλεξανδρούπολης μεγάλης αποδοτικότητας, θα είναι έτοιμη στο τέλος του 2022, σημείωσε ο κ. Σιφναίος.

    Το 2022 σημείωσε θα είναι έτοιμο και ο τερματικός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη, ένα έργο που έχει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή ασφάλεια και την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

    “Πρόκειται για το μόνο project που μπορεί να περιορίσει την εξάρτηση των διαδρομών προμήθειας ενέργειας που είναι εξίσου σημαντική με τα εξάρτηση των πηγών”, σημείωσε. Ο τερματικός σταθμός της Αλεξανδρούπολης όπως και της Ρεβυθούσας διασφαλίζουν την ενεργειακή ασφάλεια και το στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή.



    ΣΧΟΛΙΑ