• Business

    Ανάλυση ΤΩΡΑ: Η κρίσιμη παρέμβαση του CEO της Folli Follie Τζώρτζη Κουτσολιούτσου

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group


    Μόλις 3 ώρες μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου του mononews.gr  με τίτλο “Το κρίσιμο 24ωρο που θα κρίνει (εν μέρει) την οικογένεια Κουτσολιούτσου και ολόκληρη την ελληνική επιχειρηματικότητα” ο επικεφαλής του FF Group Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αντέδρασε και μάλιστα με δυναμικό τρόπο. Στο άρθρο του το mononews έγραφε μεταξύ άλλων:

    1. Τα βλέμματα όλων των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών της χώρας τα τελευταία 24ωρα είναι στραμμένα πάνω στην οικογένεια Κουτσολιούτσου. Είναι το πρώτο θέμα συζήτησης και έχει επισκιάσει ακόμα και την μεγάλη επιτυχία των Ελληνικών τραπεζών στα  stress test.
    2. Άπαντες με κομμένη την ανάσα αναμένουν αύριο το πρωί (Δευτέρα) πριν το άνοιγμα της χρηματιστηριακής αγοράς  για να δουν ποιες θα είναι οι κινήσεις της οικογένειας που θα καθησυχάσει το επενδυτικό κοινό.
    3. Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει σημάνει συναγερμός και από τις 8 το πρωί άπαντες θα είναι στην θέση τους για να παρακολουθήσουν το άνοιγμα και το κλείσιμο της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

    Το mononews μάλιστα καλούσε την διοίκηση της FF να απαντήσει στις νέες κατηγορίες του fund QCM που δημοσιοποίησε σήμερα στις 09,00 το πρωί. Το FUND αναφέρει ότι ακολουθεί και δεύτερη έκθεση εναντίον των FOLLI FOLLIE και τόνιζε  ότι το κατάστημα της εταιρίας στην Νέα Υόρκη είναι σχεδόν άδειο χωρίς πελάτες. Αλήθεια η όχι οι εντυπώσεις μετράνε.

    Άρα επί της ουσίας οι Αμερικανοί καουμπόηδες των διεθνών αγορών αποδεικνύουν ότι έχουν πολλά όπλα στην φαρέτρα τους σε αντίθεση με το FF Group που έμοιαζε “ζαλισμένο” από τις επιθέσεις, καθώς 6 ώρες μετά την “νέα ρουκέτα” από το αμερικανικό Fund δεν είχε απαντήσει στις νέες κατηγορίες.

    Όμως , έστω και αργά ο επικεφαλής του FF Group αποφάσισε να αντιδράσει και μάλιστα με δυναμικό τρόπο.  Και έχει μεγάλη σημασία που το έκανε πολλές ώρες πριν ανοίξει η χρηματιστηριακή αγορά.

    Ο CEO του ομίλου, που δέχτηκε την επίθεση του αμερικανικού hedge fund QCM, διαβεβαιώνει τους μετόχους και τους εργαζομένους του FFGroup πως θα λάβει αμέσως όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της αλήθειας και της εμπιστοσύνης προς την εταιρεία που μετρά 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας.

    Επίσης, δεσμεύεται πως δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί περαιτέρω η εταιρεία με τις κερδοσκοπικές προθέσεις μιας ομάδας που έχει ως φιλοσοφία να σορτάρει μετοχές και να επιχειρεί να καταστρέψει τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής.

    Τέλος, προαναγγέλλει πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη «για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει», όπως σημειώνει. Αναφέρει ακόμα ότι αύριο θα συναντηθεί (ειτε ο ίδιος είτε στελέχη της εταιρίας του) με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    Είναι σαφές ότι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος δεν θα μπορούσε να περιμένει μέχρι αύριο το πρωί χωρίς να καθησυχάσει τραπεζίτες ,  επιχειρηματίες και επενδυτικό κοινό. Το ότι το έκανε προσωπικά ο ίδιος είναι σαφές ότι παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη των λόγων του και των πράξεων του. Και αυτό είναι πολύ θετικό. 

    Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. CEO FF Group

    Η “επίθεση” του fund και η διάψευση του FFGroup

    Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν όταν το αμερικανικό hedge fund Quintessential Capital Management (QCM) την Παρασκευή το πρωί εξαπέλυσε “επίθεση” εναντίον της ελληνικής εισηγμένης εταιρείας Folli Follie, δηλώνοντας ότι είναι short στη μετοχή της καθώς “είναι υπερτιμημένη τη στιγμή που η εταιρεία είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα”, ενώ τη χαρακτήριζε ως την επόμενη “ελληνική Parmalat”. Παράλληλα, το fund επεσήμανε ότι στην πραγματικότητα ο όμιλος έχει 64 σημεία πωλήσεων στην Κίνα ενώ έχει δηλώσει πως διαθέτει 240 και “πιθανώς έχει 289 σημεία πώλησης διεθνώς ενώ στα τέλη του 2016 είχε δηλώσει πως διαθέτει 630”. Το QCM, όπως σημείωνε, ανησυχούσε για την ικανότητα της FF Group να αποπληρώσει τα χρέη της.

    Στις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής απάντησε ο όμιλος Folli Follie Group, που χαρακτήριζε το report του QCM ως ανυπόστατο και ψευδές. Η διοίκηση της εταιρείας διέψευσε εν συνόλω αλλά και σημείο προς σημείο τα όσα ισχυριζόταν το fund τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί η μετοχή σε limit down και στα 10,74 ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία ερευνά ποιοι “απέκτησαν παράνομο όφελος” από την παραπλανητική έκθεση. Στην ίδια ανακοίνωση ενημέρωνε ότι “έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν, σε αστικό και ποινικό επίπεδο, τα δικαιώματα της Εταιρείας, των μετόχων της και εν γένει του επενδυτικού κοινού”.



    ΣΧΟΛΙΑ