• Business

    Αν απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις θα είστε οι επόμενοι εργαζόμενοι της Goldman Sachs (Video)

    • NewsRoom


    Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς ομίλους του κόσμου αναζητούσε τον τέλειο νέο υποψήφιο που θα εργαζόταν σε αυτόν. Πηγές αναφέρουν ότι το προηγούμενο χρόνο κιόλας η Goldman Sachs προσέλαβε 8,300 εργαζομένους από τους 270,00 αιτούντες. Αυτό το ποσοστό είναι αύξηση της κλίμακας του 3%. Για όσους λοιπόν από εσάς θα θέλατε να δουλέψετε σε έναν από τους ισχυρότερους επιχειρηματικούς ομίλους παγκοσμίως, μπορεί να είστε τυχεροί μελετώντας κάποιες από τις ερωτήσεις παγίδες που κάνουν εταιρείες σαν και αυτή στις συνεντεύξεις τους.

    Όλοι γνωρίζουμε πως για την κατάκτηση της δουλειάς των ονείρων μας, πολλές φορές δεν αρκεί να έχουμε απλά ένα καλό βιογραφικό, καθώς οι περισσότεροι από τους προϊσταμένους αναζητάνε υποψήφιους υπαλλήλους που να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στην τετ-α τετ συνέντευξη. Εξαιτίας της σπουδαιότητας της συνέντευξης, επομένως οι περισσότεροι από εμάς καταβάλλονται από άγχος εκείνη την στιγμή, αποτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό να αποδείξουν τις ικανότητες τους. Για τον λόγο αυτό, και επειδή γνωρίζουμε, πόσο ζωτικής σημασίας είναι η καλή προετοιμασία πριν από μια συνέντευξη, θα σας παρουσιάσουμε μερικές από τις εύστοχες αλλά και παραπλανητικές ερωτήσεις συνεντεύξεων της Goldman Sachs.

    Σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις της Goldman Sachs, υπήρξε κάποιος υποψήφιος για την θέση του προγραμματιστή, ο οποίος ερωτήθηκε για το πόσα κομμάτια πίτσας καταναλώνουν οι Αμερικανοί κάθε χρόνο.

    Μια ακόμη ερώτηση που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν η ερώτηση σχετικά με τον δικτάτορα Adolf hitler, και την άποψη των υποψηφίων υπαλλήλων για το τμήμα του operation για τον ίδιο.

    Ο υποψήφιος τεχνολογικός αναλυτής σίγουρα θα σοκαρίστηκε όταν άκουσε την παρακάτω ερώτηση. Η “περίεργη” ερώτηση αναφερόταν στην υποθετική μεταφορά ενός ψηλού κτηρίου στον ποταμό Handson από τον υποψήφιο και τι θα έκανε σε αυτή την περίπτωση. Τις απαντήσεις των υποψηφίων δυστυχώς δεν τις γνωρίζουμε.

    Τέλος μια ακόμη ερώτηση που θεωρούμε σημαντική, και έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας μας, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την πρόσληψη μας, είναι η εξής” Εάν ρωτούσαμε κάποιον από τους πιο κοντινούς σου φίλους να έλεγαν ένα πλεονέκτημα και ένα ελάττωμα σου ποιος πιστεύεις πως θα ήταν”, το οποίο είναι μια μικρή παραλλαγή του γνωστού ερωτήματος “πες μου ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο της προσωπικότητας σου”.

    Για τις ερωτήσεις, από τις συνεντεύξεις της Goldman Sachs, πάρτε μια γεύση στο video που ακολουθεί:

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/7-charaktiristika-ton-anthropon-pou-apopneoun-sevasmo/37062



    ΣΧΟΛΙΑ