• Business

    Αμπράμοβιτς: Η έπαυλη των 50 εκατ. δολαρίων στο Κολοράντο πιθανός στόχος των κυρώσεων (pics)

    • NewsRoom
    Η έπαυλη του Ρώσου ολιγάρχη Roman Abramovich έξω από το Aspen

    Η έπαυλη του Ρώσου ολιγάρχη Roman Abramovich έξω από το Aspen


    Μία έπαυλη στην περιοχή Rocky Mountains που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς πιθανόν να είναι μεταξύ των πρώτων περιουσιακών στοιχείων που θα δεσμεύσει η αμερικανική κυβέρνηση εάν του επιβάλει κυρώσεις, ως απάντηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με δικηγόρους και στελέχη ακινήτων.

    Όπως αναφέρει το CNBC, στα πολυτελή ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο μεγιστάνας περιλαμβάνεται μία τεράστια, μοντέρνας αισθητικής, κατοικία, 14.000 τετραγωνικών ποδιών σε 200 στρέμματα στο Snowmass του Κολοράντο, λίγο έξω από το Άσπεν.

    Ο ρώσος δισεκατομμυριούχος αγόρασε το ακίνητο το 2008 έναντι 36,5 εκατ. δολαρίων, ενώ σύμφωνα με μεσίτες της περιοχής, η τιμή του τώρα μπορεί να ξεπεράσει τα 50 εκατ. δολάρια, λόγω της αύξησης των τιμών.

    «Είναι ένα απίστευτο ακίνητο και πολύ σπάνιο», δήλωσε ο Ράιλι Γουόργουικ, συνιδρυτής της μεσιτικής ομάδας Saslove & Warwick με έδρα το Άσπεν, στην Douglas Elliman Real Estate. «Πολλοί από τους πελάτες μου ρωτούν γι’ αυτό», πρόσθεσε.

    Ο Αμπράμοβιτς έχει επίσης ένα σπίτι σε στυλ σαλέ 5.500 τετραγωνικών ποδιών στο Snowmass Village, το οποίο αγόρασε το 2008 έναντι 11,8 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τα τοπικά αρχεία ιδιοκτησίας. Το ακίνητο βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κύρια κατοικία και πιθανότατα το χρησιμοποιεί ως ξενώνα ή όταν πηγαίνει για σκι, καθώς βρίσκεται δίπλα στις πίστες, λένε τοπικοί μεσίτες.

    πηγή: idesignarch.com

    Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ακίνητα θα είναι ο πρώτος στόχος δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων εάν επιβληθούν κυρώσεις στον Αμπράμοβιτς.

    Σε αντίθεση με τα περισσότερα ακίνητα στις ΗΠΑ που ανήκουν σε ολιγάρχες, τα ακίνητα στο Snowmass αγοράστηκαν και παραμένουν στο όνομα του ρώσου επιχειρηματία. Η κυβέρνηση μπορεί πιο εύκολα και γρήγορα να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται υπό την επίσημη ιδιοκτησία ενός ατόμου υπό κυρώσεις, καθώς δεν χρειάζεται να περάσουν από νομικές διαδικασίες για να καθορίσουν την ιδιοκτησία.

    Σημειώνεται ότι τα περισσότερα ακίνητα στις ΗΠΑ που ανήκουν σε ρώσους δισεκατομμυριούχους και ολιγάρχες βρίσκονται στην κατοχή τους μέσω εταιρειών προκειμένου να μη φαίνεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης.

    πηγή: idesignarch.com

    Σύμφωνα με τους ντόπιους, μετά το μεγάλο πάρτι που πραγματοποίησε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2008 με καλεσμένες τις Pussycat Dolls, ο ο Αμπράμοβιτς δεν επισκέπτεται πλέον συχνά το σπίτι στο Άσπεν την τελευταία δεκαετία.

    Πάντως, τα αρχεία στην περιοχή δείχνουν ότι πρόσφατα χρεώθηκε 68.000 δολάρια σε φόρους ακίνητης περιουσίας για το μεγάλο σπίτι και 29.000 δολάρια για το μικρότερο ακίνητο.

    Το σπίτι είναι πολύ γνωστό στους αρχιτεκτονικούς κύκλους και σχεδιάστηκε από την Voorsanger Architects με έδρα τη Νέα Υόρκη.

    Σκαρφαλωμένο σχεδόν 1.000 πόδια πάνω από το Snowmass Village, υψώνεται σαν μια γιγάντια γυάλινη σφήνα κατά μήκος της Wildcat Ridge. Η οροφή του με διπλωμένη πλάκα, που μοιάζει με γιγάντιο φτερό, σχεδιάστηκε για βαριά φορτία χιονιού και έχει πρόβολους 40 πόδια πάνω από τον δρόμο.

    πηγή: idesignarch.com

    Στο εσωτερικό, το σπίτι είναι ντυμένο με μαύρη καρυδιά και διαθέτει τεράστια παράθυρα που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, προσφέροντας  εντυπωσιακή θέα στο Capitol Peak, στο όρος Daly, στην κοιλάδα Roaring Fork και στο Άσπεν.

    Ένας τοίχος από βράχο ύψους 12 ποδιών χωρίζει την ανατολική και τη δυτική πτέρυγα. Οι μεσίτες λένε ότι ο Αμπράμοβιτς έκανε βελτιώσεις αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένου του υπογείου.

    Σημειώνεται ότι η μέση τιμή πώλησης ενός σπιτιού στο Άσπεν έχει διαμορφωθεί στο επίπεδο ρεκόρ των 13 εκατομμυρίων δολαρίων.

    πηγή: idesignarch.com
    πηγή: idesignarch.com
    πηγή: idesignarch.com
    πηγή: idesignarch.com
    πηγή: idesignarch.com

    Διαβάστε ακόμη:

    Ρομάν Αμπράμοβιτς: Το υπερπολυτελές γιοτ του Solaris πλέει στα νότια της Κρήτης



    ΣΧΟΛΙΑ