• Business

    Amazon: Ανακοίνωσε επίσημα την εξαγορά της MGM Studios έναντι 8,45 δισ. δολαρίων

    • NewsRoom
    Τζεφ Μπεζος

    Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon


    Την εξαγορά της MGM Studios έναντι του ποσού των 8,45 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε και επίσημα η Amazon.

    Η Amazon ανέφερε πως ελπίζει να αξιοποιήσει την ιστορία της MGM στην παραγωγή ταινιών για να ενισχύσει  το τμήμα ταινιών και τηλεόρασης τωνAmazon Studios.

    Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon, μετά από εκείνη της Whole Foods το 2017 έναντι 13,7 δισ. δολαρίων.

    Η συμφωνία τονίζει την επιθυμία της Amazon να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά του streaming, στην οποία κυριαρχεί το Netflix ενώ ενισχύει συνεχώς την παρουσία της η Disney. Η κίνηση τη Amazon έρχεται μάλιστα λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της συγχώνευσης της Discoveery με την WarnerMedia. Η Amazon επιθυμεί να προβεί σε κινήσεις προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του Prime στον χώρο του streaming. Μόλις πέρυσι δαπάνησε 11 δισ. δολάρια για περιεχόμενο βίντεο και μουσικής, ενώ κινείται και για να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο της μετάδοσης αθλητικών γεγονότων.

    Η Metro-Goldwyn-Mayer ιδρύθηκε το 1924, μετά τη συγχώνευση τωνMetro Pictures Corporation, Goldwyn Pictures Corporation, και Louis B. Mayer Pictures.  Το 2004 εξαγοράστηκε από μια κοινοπραξία της Sony Pictures με την Comcast, έναντι 4,8 δισ. δολαρίων, ωστόσο το 2010 οδηγήθηκε σε χρεωκοπία. Εδώ και αρκετό καιρό, τα funds που ανέλαβαν την εταιρία μετά την χρεωκοπία, αναζητούσαν αγοραστή, ειδικά μετά την αναθέρμανση της αγοράς του streaming, έχοντας ως «όπλο» την μεγάλη συλλογή ταινιών της MGM, στην οποία μεταξύ άλλων ανήκει και το franchise του James Bond, το οποίο φαίνεται πως ενδιαφέρει πολύ την Amazon.

    Η εξαγορά πάντως θα πρέπει να λάβει την έγκριση των Αρχών, ενώ ενδέχεται να αυξήσει την πίεση προς την Amazon σχετικά με θέματα που έχουν να κάνουν με μονοπωλιακές τακτικές.



    ΣΧΟΛΙΑ