• Business

    Αλλαγή στο νομοσχέδιο online παιγνίων: Θα εκπίπτει ο φόρος 35%


    Μετά από την έντονη διαμαρτυρία των εταιρειών του χώρου των online  παιγνίων, μια αλλαγή ήδη έγινε στον υπό ψήφιση νόμο για τα online τυχερά παιχνίδια που μαζί με το επενδυτικό νομοσχέδιο, εισάγεται αύριο προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Η αλλαγή αφορά την προσθήκη μιας φράσης που διευκρινίζει ότι ο φόρος παιγνίων που είναι το 35% του GGR και αποδίδεται στο Δημόσιο εκπίπτει και δεν συνυπολογίζεται στο GGR που φορολογείται (με τον εταιρικό φόρο).

    Ειδικότερα, η προσθήκη αναφέρει:
    2. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 7 αντικαθίσταται ως εξής: «7. Τα ποσά που καταβάλλονται σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 έως και 6 του άρθρου αυτού είναι δαπάνη της επιχείρησης και εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 22 του ν. 4172/2013.

    Υπενθυμίζεται ότι η αρχική εκδοχή του νόμου, αφαιρούσε την παράγραφο 7 του άρθρου 50 του ν. 4002/11, που προέβλεπε ότι ο φόρος παιγνίων εκπίπτει, δημιουργώντας ανησυχία στην αγορά ότι αυτό σήμαινε αύξηση φόρου κατά 35%, ή στην καλύτερη περίπτωση ότι θα ήταν θέμα ερμηνείας αν ο φόρος παιγνίων, το 35% του GGR που αποδίδεται στο Δημόσιο, εκπίπτει ή φορολογείται.

    Όπως προκύπτει, η αλλαγή έγινε από λάθος και όχι από πρόθεση να αυξηθεί ο φόρος, και η διευκρινιστική φράση πλέον αποσαφηνίζει το πλαίσιο.



    ΣΧΟΛΙΑ