• Business

    Ακυρώθηκε η απόφαση του Λιμεναρχείου που αφορούσε την ΤΖΙΑ. Παρασκήνιο με γνωστό εφοπλιστή

    • NewsRoom

    ΤΟ λιμάνι στο ΒΟΥΡΚΑΡΙ. Η παραλία και τα ιστιοπλοϊκά


    Ακυρώθηκε αργά χθες το απόγευμα η απόφαση που είχε λάβει το Λιμεναρχείο του Λαυρίου  (αρ. 17/2018 ) περί “λήψης μέτρων ρύθμισης θαλάσσιας κυκλοφορίας και αλιείας σε θαλάσσιες περιοχές στις οποίες συρρέουν λουόμενοι εντός περιοχής δικαιοδοσίας Β’ Λιμενικού Τμήματος Κέας” .  Την απόφαση (αρ.18/2018)  έλαβε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Λαυρίου, πλοίαρχος, κ. Σ. Νικολόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι με την πρώτη απόφαση του Λιμεναρχείου του ΛΑΥΡΙΟΥ απαγορευόταν σε σκάφη, φουσκωτά και ιστιοπλοϊκά να προσεγγίζουν (δένουν κλπ) τις παραλίες της Τζιας σε απόσταση κάτω των 300 μέτρων. Να σημειωθεί ότι για κανένα άλλο νησί του Αιγαίου η του Ιονίου δεν έχει εκδοθεί παρόμοια απόφαση Λιμεναρχείου. 

    Παρασκήνιο 

    Πάντως η αρχική  απόφαση λέγεται ότι “ευνοούσε”  Έλληνα εφοπλιστή ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του 2 σπίτια στην περιοχή Κούνδουρος στην Τζια και ένα στο ΣΟΥΝΙΟ.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Λιμεναρχείο Λαυρίου έχει υπό την εποπτεία του και την θαλάσσια περιοχή του Σουνίου.  

    Ο συγκεκριμένος εφοπλιστής δραστηριοποιείται στα δεξαμενόπλοια και είναι κάτοχος μεγάλης ακίνητης περιουσίας κυρίως στην Αττική. Φημολογείται μάλιστα ότι έχει αγοράσει και 2 η 3 κατοικίες στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. 

     

    Νέα απόφαση

    Το Λιμεναρχείο Λαυρίου πάντως με άλλη απόφαση του που έλαβε στις 19 Απριλίου απαγορεύει  την κυκλοφορία θαλάσσιων JET SKI, SERF JET, SEA BIKE κλπ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις ώρες από 14,00 έως 17,00 για τις περιοχές του ΟΤΖΙΑ, του Κούνδουρου κλπ



    ΣΧΟΛΙΑ