• Business

    Ahold Delhaize: Η μητρική της ΑΒ Βασιλόπουλος εξαγοράζει τη ρουμανική Profi Rom για $1,37 δισ.

    • NewsRoom

    Frans Muller, Ahold Delhaize


    Η Ahold Delhaize, μητρική της ΑΒ Βασιλόπουλος, εξαγοράζει τη Profi Rom Food SRL, εταιρεία λιανικής στη Ρουμανία, έναντι 1,3 δισ. ευρώ (1,37 δισ. δολ.) σε μια συμφωνία που εκτιμάται ότι θα διπλασιάσει τις δραστηριότητές της στη χώρα.

    Η ολλανδική εταιρεία Ahold Delhaize ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η εξαγορά θα οδηγήσει τον όμιλο σε σημαντική αύξηση των εσόδων.

    Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος.

    Η αξία της συμφωνίας είναι 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχεί σε μια προσαρμοσμένη με τη μίσθωση αξία επιχείρησης 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί πλήρως με χρέος.

    Η Profi Rom έχει 1.654 καταστήματα στη Ρουμανία και πραγματοποίησε πωλήσεις 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το οικονομικό 2023.

    «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που καλωσορίζω την Profi στην οικογένεια της Ahold Delhaize», σχολίασε ο Frans Muller, διευθύνων σύμβουλος της Ahold Delhaize.

    «Παρακολουθούμε την πορεία της εταιρείας εδώ και λίγο καιρό και θαυμάζουμε αυτό που μπόρεσε να πετύχει η ομάδα της Profi», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας: «Πιστεύω ακράδαντα ότι η Profi έχει μια συναρπαστική πορεία ανάπτυξης μπροστά και ανυπομονώ να συνεργαστούμε με την ομάδα για να ενισχύσουμε περαιτέρω την παρουσία μας στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη».

    Διαβάστε επίσης

    Alpha Bank: Πλήρης επιβεβαίωση Mononews για την τιμή που προσφέρει η UniCredit, στο 1,33 ευρώ

    Τι γύρευαν στην Ελλάδα τρία στελέχη της Ahold Delhaize

    Νίκος Λαβίδας: Πώς η ΑΒ Βασιλόπουλος θα γυρίσει σε κέρδη – Τι είπε για τη μείωση προσωπικού

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ