• Business

    Αγοράστε Ζara και όχι Η&Μ. Αυτή είναι η στρατηγική των Ισπανών που διέλυσε τους Σουηδούς


    Η Inditex SA είναι ο πολυεθνικός όμιλος που έχει τις μάρκες Zara, Pull & Bear, Oysho, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka και Uterque. Κατέχει πάνω από 7,000 καταστήματα σε 90 χώρες. Τα κέρδη που εισέπραξε η ισπανική μάρκα Zara τους πρώτους 3 μήνες του 2016 σημείωσαν 6% αύξηση (705 εκατομμύρια ευρώ), ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών οι οποίοι υπολόγιζαν οι εισπράξεις του πρώτου τριμήνου να ανέρχονται στα 696 εκατομμύρια ευρώ. Οι στατιστικές των πρώτων εβδομάδων του Μαΐου δίνουν αύξηση κατά 15% στον όμιλο, ενώ η σουηδική μάρκα H&M σημείωσε αύξηση μόλις 9%. Οι μετοχές της Inditex ανέβηκαν κατά 3.3% ενώ της Η&Μ μόλις 1.4%. Η πρότυπη και γρήγορη διανομή νέων μοντέλων βοήθησε την εταιρία να ξεπεράσει τον ανταγωνιστή της Hennes & Mauritz AB (Η&Μ).

    HM-Black-Friday-Deals-and-Sales

    Νέα στρατηγική του ομίλου είναι πλέον να δίνει προτεραιότητα στις online αγορές παρά σ᾽αυτές των καταστημάτων. Οι πελάτες απευθύνονται στα καταστήματα για να κάνουν αλλαγές από τις διαδικτυακές αγορές τους, κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ψωνίζουν ακόμα περισσότερα ρούχα. Το ποσοστό αγορών μέσω του διαδικτύου υπολογίζεται να αντιπροσωπεύει το 6% των πωλήσεων που κάνουν οι εταιρίες του ομίλου, μία διπλή αύξηση της τελευταίας τριετίας. Γι´αυτό το λόγο ο Amancio Ortega, ιδιοκτήτης του ομίλου, στοχεύει να ενσωματώσει όλες τις μάρκες της εταιρίας του στη διαδικτυακή αγορά.

    zara

    Υπάρχουν βέβαια αμφιβολίες για τη σταθερότητα της κατάστασης καθώς γνωρίζουν πως αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης δεν μπορεί να διατηρηθεί. Επίσης ενδέχεται να αντιμετωπίσει αυξημένα κόστη ο όμιλος στα κεντρικά του γραφεία στην Ισπανία, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια οι μισθοί αυξάνονται κατά 5% λόγω του πληθωρισμού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/paris-kasidokostas-ke-tamta-zoun-ton-erota-tous-sti-mikono/54057

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/daily-telegraph-diafimizi-tis-omorfies-tis-elladas-aftes-ine-17-kaliteres-paralies/53934

     



    ΣΧΟΛΙΑ