• Business

    Αυτό είναι το fund που «φλερτάρει» με την Tesla του Έλον Μασκ

    • NewsRoom
    Elon Musk-Tesla

    Elon Musk-Tesla


    Έντονες διεργασίες και διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη ανάμεσα στην Tesla του Έλον Μασκ και το Δημόσιο Επενδυτικό Ταμείο (Public Investment Fund – PIF) της Σαουδικής Αραβίας.

    Οι συνομιλίες αφορούν στην ενίσχυση της επένδυσής του στην Tesla, στο πλαίσιο του σχεδίου εξόδου της εταιρείας του Μασκ από τη Wall Street.

    Σύμφωνα με ξένα οικονομικά δίκτυα και το Bloomberg που επιακαλούνται πηγή κοντά στις συνομιλίες, το fund της Σ. Αρβίας το οποίο κατέχει κάτι λιγότερο από το 5% στην Tesla, εξετάζει τη συμμετοχή του στο σχέδιο εξόδου που ανακοίνωσε ο Μασκ.

    Οι συγκερκιμένες διαπραγματεύσει που είναι εν εξελίξει άρχισαν προτού ο Μασκ αποφασίσει να αναρτήσει το περιβόητο tweet, το οποίο προκάλεσε θύελλα στις αγορές.

    Την ώρα που ο Μασκ κατέχει μερίδιο 20% στην εταιρεία, θα απαιτούνταν περισσότερα από 60 δισ. δολ. για την εξαγορά της επιχείρησης από τους μετόχους,  σύμφωνα μα τα οικονομικά δίκτυα.

    Μέχρι στιγμής καμία πηγή του Public Investment Fund δεν δέχτηκε να προβεί σε οποιονδήποτε σχολιασμό αναφορικά με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν.



    ΣΧΟΛΙΑ