• Business

    Αυτή είναι η ναυτιλιακή που μπαίνει δυναμικά στην αγορά μεταφοράς φορτίου


    Μια ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, η New Horizon Shipmanagement SA, που δραστηριοποιείται στο χώρο από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, έχει στόχο να επεκτείνει το στόλο της εστιάζοντας σε πλοία μεταφοράς φορτίου Handysize, Handymax και Supramax. Την πιο πρόσφατη προσθήκη στον στόλο αποτελεί το handysize Inoi (κατασκευής 2010) που εξαγοράστηκε για 6,5 εκ. δολάρια.

    Η New Horizon Shipmanagement έκανε αίτηση για να λάβει άδεια λειτουργίας το καλοκαίρι του 2013, γεγονός που την καθιστά νέα στην αγορά ξηρού φορτίου. Διαθέτει στο στόλο της, εκτός από το Inoi, άλλα δύο πλοία, το χωρητικότητας 35.100-dwt φορτηγό Corsair (κατασκευής 2001) και το χωρητικότητας 46.700-dwt bulker Ikaria Angel (κατασκευής 1999). Και τα δύο έχουν ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία και όπως και το Inoi, ήταν ιαπωνικής ιδιοκτησίας.

    Οι τρεις ιδρυτές της New Horizon – Κωνσταντίνος Μαούνης, Μανώλης Μαλαχιάς και Παναγιώτης-Μανώλης Πατσούρης – είναι απόγονοι παραδοσιακών ελληνικών εφοπλιστικών οικογενειών με ιστορία δεκαετιών ως καπετάνιοι και αργότερα ως πλοιοκτήτες φορτηγών πλοίων και bulkers με χωρητικότητα ως τις 50.000-dwt.

    Η εταιρεία αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της ότι ενδιαφέρεται να επεκτείνει το στόλο της με νέα πλοία μεταφοράς φορτίου Handysize και Handymax και Supramax.

    Ο κ. Μαλαχιάς, σε δηλώσεις του στο TradeWinds, αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί η ελληνική ναυτιλιακή τονίζοντας ότι “Δεν είμαστε επιθετικοί”.

    Όσον αφορά το handysize Inoi, αυτό αποτελεί εξαγορά από τον Ιάπωνα Exeno Yamamizu, διαχειριστή fund που επενδύει στη ναυτιλία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sto-stochastro-tis-ns-lemos-dio-aframax-ton-nafpigion-daehan/50618

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/dimos-sitias-giati-stirizi-tin-touristiki-ependisi-tou-kavo-sidero/50684

     



    ΣΧΟΛΙΑ