• Business

    Αυτές είναι οι πέντε ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξουν οι αγορές


    Καλημέρα σας. Αυτές είναι πέντε σημαντικές ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε σήμερα για την οικονομία.

    -Το απόγευμα της Κυριακής θα ψηφιστεί από την  Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τους έμμεσους φόρους, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, και τον «κόφτη» που σύμφωνα με την κυβέρνηση έχει οριστικοποιηθεί με τους θεσμούς, αλλά και ρύθμιση για το «πόθεν έσχες».

    -Σημαντικές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους θα φέρουν οι επιβαρύνσεις σε μια σειρά από προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, πλήττοντας τα εισοδήματα των φορολογούμενων. Κατά 10% ως 20% ακριβαίνουν το κόστος μετακίνησης, οι τηλεπικοινωνίες, ο καφές και το ηλεκτρονικό τσιγάρο, πέραν όλων των άλλων αυξήσεων που έρχονται λόγω αύξησης του ΦΠΑ σε 24%, με βάση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή ως αύριο το βράδυ ή την Τετάρτη το αργότερο.

    -Εφικτό χαρακτήρισε τον στόχο της είσπραξης 2 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του χρόνου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι επόμενοι στόχοι του ΤΑΙΠΕΔ, πέραν από την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε πορεία αξιοποίησης, είναι η ιδιωτικοποίηση μέρος της ΔΕΠΑ, των ΕΛΠΕ της ΔΕΗ, του Ελευθέριος Βενιζέλος, τουριστικών λιμένων και μαρίνων και ακινήτων του δημοσίου.

    -Συγκλίνουσες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές υποδηλώνουν ως βέβαιο ότι η πρώτη θετική αντίδραση στην ενδεχόμενη συμφωνία της 24ης Μαΐου είναι το περιβόητο “waiver”. Δηλαδή η επιστροφή της κατ’ εξαίρεση αποδοχής των ελληνικών ομολόγων ως εγγυητικά στοιχεία για την “φθηνή” χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ.

    -Προθεσμία ως το τέλος του έτους για να δείξουν απτή πρόοδο στη διαχείριση δανείων μεγάλων επιχειρήσεων έχουν οι τράπεζες.  Yπό την πίεση της Τράπεζας της Ελλάδος και του SSM υποχρεούνται να πιέσουν με τη σειρά τους τους μετόχους των επιχειρήσεων να αποτελέσουν «μέρος της λύσης ή να αποσυρθούν». Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με το οποίο θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές και θα περιλαμβάνει, όπως αναμένεται, τις τροποποιήσεις στο νόμο για τα «κόκκινα» δάνεια, απελευθερώνοντας πλήρως την αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/megali-simmachia-vgenopoulou-vardinogianni/45682

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/antonis-stelliatos-i-kardia-tou-diethnous-yachting-chtipa-ston-limani-tou-pirea/45578



    ΣΧΟΛΙΑ