• Business

    Αυτές οι επιχειρήσεις ρύθμισαν τα χρέη μέσω εξωδικαστικού. Ποιες τράπεζες είπαν το ΟΚ


    Γιγαντώνεται μέρα με την ημέρα ο αριθμός των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που έχει υποβάλλει αίτηση προκειμένου να διευθετήσουν τις οφειλές τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΕΥΔ, ως αυτή τη στιγμή έχουν οριστικοποιηθεί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 450 αιτήσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, ενώ ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχει ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής της αίτησης, ξεπερνά τις 15.000. Πηγές αναφέρουν ότι τις 12 έφθασαν με το κλείσιμο του έτους, οι υποθέσεις υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που διευθέτησαν τις οφειλές τους μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και ήδη όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης υπήρξαν και οι δύο πρώτες αναδιαρθρώσεις χρεών έναντι τραπεζών.

    Για την ακρίβεια  επήλθε διευθέτηση οφειλών επιχείρησης ύψους 26.000 ευρώ προς τη Eurobank και επιχείρησης με οφειλή 406.000 ευρώ προς την Εθνική. Αμφότερες (οι επιχειρήσεις) πέτυχαν διαγραφή των τόκων του τελευταίου εξαμήνου και διακανόνισαν την αποπληρωμή του χρέους τους σε 120 δόσεις.

    Οι άλλες 10  επιχειρήσεις, διευθέτησαν τις οφειλές τους με τον εξωδικαστικό, έναντι του ΚΕΑΟ. Οι 9  εξ αυτών είχαν οφειλές από 20.000 έως 65.000 ευρώ και η μία είχε οφειλή 320.000 ευρώ. Όλες έλαβαν διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων σε ποσοστό 85% και ρύθμισαν την αποπληρωμή της οφειλής τους σε 120 δόσεις.



    ΣΧΟΛΙΑ