• Business

    Αυτά είναι τα ονόματα για τον νεο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

    GDPR


    Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον το θέμα της επιλογής του προσώπου για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του mononews.gr, στη short list έχουν περάσει οκτώ από τους 44 υποψηφίους. Πρόκειται για τρία στελέχη της γενικής γραμματείας, τα οποία υπηρετούν εκεί από τη σύστασή της, δηλαδή από εποχής Θεοχάρη, έναν νομικό ειδικό στα φορολογικά θέματα, ένα πρώην στέλεχος από τις big four και πιθανότατα έναν οικονομολόγο-φοροτεχνικό και έναν Έλληνα που υπηρετεί στη γενική διεύθυνση φορολογικών και τελωνειακών θεμάτων στην Κομισιόν.

    Οι οκτώ αυτοί υποψήφιοι περνούν σήμερα και αύριο από συνέντευξη στην επιτροπή που έχει συσταθεί γα να επιλέξει τον εκλεκτό για τη θέση. Τέσσερις θα περάσουν ήμερα και άλλοι τέσσερις μία μέρα μετά.

    ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

    Αναλυτικότερα, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχουν υποβάλει υποψηφιότητα-προκριθεί οι κ.κ. Ξηρουχάκης και Κουρμούσης και η κ. Μαυρίδου.

    Ακόμα, στους οκτώ βρίσκονται ένα πρώην στέλεχος της KPMG ή της Ernst & Young, ο δικηγόρος επί θεμάτων φορολογικού δικαίου Γιώργος Πιτσιλής, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανέφεραν ότι στην τελική λίστα βρισκόταν και ο οικονομολόγος-φοροτέχνης Δημήτρης Τσαγκάρης. Όσο για την περίπτωση του επί πολλά έτη υπηρετούντα στις Βρυξέλλες, στη θέση του επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης φορολογικής και τελωνειακής ένωσης της Κομισιόν, Αντώνη Καστρισιανάκη, που ακούστηκε ότι έχει προβάδισμα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει καν υποβάλει αίτηση !

    Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση και τις σχέσεις της με τους δανειστές, καθώς η εξώθηση σε παραίτηση τόσο της Κατερίνας Σαββαΐδου από την παρούσα κυβέρνηση, όσο και του Χάρη Θεοχάρη από την προηγούμενη, είχε προκαλέσει βαθύ ρήγμα στο σχέσεις των  δύο πλευρών. Η τρόικα θεωρεί απαραίτητο στοιχείο για τη βελτίωση της είσπραξης των εσόδων την ανεξαρτησία της συγκεκριμένης γενικής γραμματείας και την επιλογή του σωστού προσώπου για τη θέση του επικεφαλής.



    ΣΧΟΛΙΑ