ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το 3Χ3 στο ΧΑ, γιατί «βούτηξαν» ΜΟΗ-ΕΛΠΕ, γιατί είναι happy ο Καραβίας και alert o Φέσσας, η αλήθεια για τα Bread Factory, ο Γιαννακόπουλος (Χωριάτικο) που έπαιρνε… επιδότηση και ο Παπαστεργίου στο My Story
Στην εκ νέου προκήρυξη του διαγωνισμού του ΑΔΜΗΕ για το καλώδιο για το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κορίνθου – Κω, μήκους 380 χιλιομέτρων, προχωρά ο ο Διαχειριστής μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Ο πρώτος διαγωνισμός κρίθηκε άγονος, καθώς δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από υποψήφιους αναδόχους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών. Η νέα προκήρυξη θα έχει γίνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου με αυξημένο προϋπολογισμό ώστε να προσελκύσει κατασκευαστές καλωδίων και εκτιμάται ότι η καθυστέρηση στην επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνσιμού δεν θα επιφέρει ουυσιαστική καθυστέρηση στο έργο.
Η αποτυχία του πρώτου διαγωνισμού αποδίδεται κυρίως στον χαμηλό προϋπολογισμό που είχε προβλεφθεί στην προκήρυξη. Όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, η ζήτηση για καλωδιακά έργα έχει εκτοξευθεί διεθνώς την τελευταία διετία, γεγονός που έχει συμπαρασύρει ανοδικά και το κόστος. Το έργο είχε ενταχθεί στο Δεκαετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ για το 2023, ωστόσο οι νέες συνθήκες καθιστούν αναγκαία την αναθεώρηση των οικονομικών του δεδομένων.
Ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί άμεσα με αυξημένο προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Η ανάθεση θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά, ενώ η διάρκεια κατασκευής έχει οριστεί σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Παράλληλα, σε εξέλιξη παραμένει ο ξεχωριστός διαγωνισμός για την κατασκευή των δύο Σταθμών Μετατροπής, συνολικού ύψους 789,1 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία «τρέχει» κανονικά, με προθεσμία κατάθεσης προσφορών την 30η Σεπτεμβρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Cordelia de Castellane: Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior Maison και Baby Dior δηλώνει Ελληνίδα
- Δημήτρης Κεραμίτσης: Ο νέος… Καρέτσας που έχει προπονήσει ο Ζοσέ Μουρίνιο! Πώς εκτοξεύτηκε η αξία του
- Eletson: Το Εφετείο Πειραιά αναγνωρίζει τη νομιμότητα της νέας διοίκησης – Ακόμη μία ήττα για τους παλαιούς μετόχους
- Buy, Hold or Sell: Άμεση Ανάλυση για Viohalco, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Πειραιώς, Amazon, Boeing και Tesla
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.