• Ενέργεια

    Αδαμίδης (ΓΕΝΟΠ) στο mononews: «Δεν θα δεχτούμε για κανέναν ατομικές συμβάσεις» – Πόλεμος με Χατζηδάκη

    Κωστής Χατζηδάκης υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Αδαμίδης Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ_ΔΕΗ


    Ετοιμοπόλεμος εμφανίζεται με δηλώσεις του στο mononews.gr o Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης.

    Ξεκαθαρίζει ότι αν ο υπουργός Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ετοιμάζει για τους νεοπροσλαμβανόμενους της ΔΕΗ ατομικές συμβάσεις, η ΓΕΝΟΠ δεν πρόκειται να το δεχτεί.

    Όπως ομολογεί, με μεγάλη περιέργεια θα προσέλθει στην αυριανή συνάντηση με τον υπουργό, για να μάθει τι πραγματικά εννοεί καθώς οι εξαγγελίες για κατάργηση της μονιμότητας δεν έχουν νόημα…

    Ειδικότερα, σημειώνει σε αποκλειστική επικοινωνία του με το mononews.gr:

    «Τι εννοεί ο υπουργός καταργείται η μονιμότητα; Υπάρχει μονιμότητα για να καταργηθεί; Ξέχασε ότι ο ίδιος κατάργησε τη μονιμότητα το 2012 με το νόμο 4046; Οι συμβάσεις στη ΔΕΗ  δεν έχουν μονιμότητα, είναι αορίστου χρόνου όπως είναι οι συμβάσεις όλων των επιχειρήσεων.  Αν θέλει τους νεοπροσλαμβανόμενους να τους βάλει στην εταιρεία με άλλο καθεστώς, αυτό δεν μπορεί να συμβεί. Σήμερα έχουμε συλλογικές συμβάσεις, και αν θέλει να προσλάβει νέους εργαζόμενους στη ΔΕΗ με ατομικές συμβάσεις, δεν πρόκειται να το δεχτούμε.

    Εκτός αν εννοεί ως επιστροφή στην κανονικότητα την επιστροφή στο Μνημόνιο. Κι αυτό που λέει ευελιξία δεν είναι η κατάργηση της μονιμότητας, που ούτως ή άλλως δεν υπάρχει, αλλά η εισαγωγή των ατομικών συμβάσεων.

    Δεν περνάει σε εμάς αυτό. Απαγορεύεται. Μια εταιρεία  δεν μπορεί να έχει προσωπικό με συλλογικές συμβάσεις και η ίδια εταιρεία άλλο προσωπικό με ατομικές συμβάσεις. Αύριο περιμένω να μάθω τι εννοεί ο υπουργός, γιατί θέμα μονιμότητας δεν υπάρχει…Δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Το μόνο που μπορεί να εννοεί είναι να φέρει ατομικές συμβάσεις και εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε εμείς οι παλιοί να είμαστε με συλλογική σύμβαση και να έρθουν καινούργιοι συνάδελφοι χωρίς σύμβαση».

    Όσον αφορά την εθελουσία, σημείωσε ότι είναι ένα θέμα που αφορά την εταιρεία και όχι τον υπουργό.

    «Πρώτη φορά το βλέπουμε αυτό στη χώρα. Η εθελουσία δεν είναι απόφαση υπουργού, ή ζήτημα νόμου. Το αποφασίζει η εταιρεία με βάση τις ανάγκες της. Αυτό που γίνεται με τον κ. Χατζηδάκη είναι πρωτόγνωρο. Δεν ξέρω γιατί έχει βάλει Διευθύνοντα Σύμβουλο και Πρόεδρο στην εταιρεία, αφού κάνει τη δουλειά του…», ανέφερε χαρακτηριστικά.



    ΣΧΟΛΙΑ