• Business

    Αδ. Γεωργιάδης: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ – Τηλεφωνικές παραγγελίες και την Κυριακή

    Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός


    Δραστικά μέτρα προκειμένου να αποκλιμακωθεί η πίεση που υφίσταται αυτή τη στιγμή η αγορά από την αυξημένη ζήτηση και να αποφευχθούν τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σήμερα στα σούπερ μάρκετ προανήγγειλε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης.

    Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ανέφερε πως μεταξύ άλλων θα διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ, θα δοθεί η δυνατότητα για τηλεφωνικές παραγγελίες και τις Κυριακές ενώ θα επιτραπεί η λειτουργία στα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται εντός εμπορικών κέντρων, εφ’ όσον έχουν ξεχωριστή είσοδο. Με την τελευταία κίνηση, προβλέπεται να προστεθούν ακόμη 20 – 25 καταστήματα σούπερ μάρκετ για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

    Επιπλέον, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει την ανησυχία που επικρατεί στον κόσμο για τον κορονοϊό, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως από την Δευτέρα θα βρίσκεται μαζί με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση στα σούπερ μάρκετ με τηλεοπτικά συνεργεία για να αποδείξει πως τα ράφια είναι γεμάτα και υπάρχει επάρκεια προϊόντων. Και φυσικά δεν υπάρχει λόγος πανικού.

    «Από την Δευτέρα θα είμαστε με τον κ. Παπαθανάση στα σούπερ μάρκετ και θα δείχνουμε στον κόσμο ότι τα ράφια είναι γεμάτα. Θα κάνουμε το ίδιο την Τρίτη, την Τετάρτη και για όσες μέρες χρειαστεί για να καταλάβουν οι συμπολίτες μας ότι δεν χρειάζεται να κάνουν αυτό που έγινε σήμερα. Είναι ανεύθυνο και λάθος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε πως δεν τίθεται θέμα ελλείψεων, τονίζοντας πως η χώρα έχει αποθέματα προϊόντων για τρεις μήνες και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ, καθώς οι καταναλωτές πρέπει να προμηθεύονται τρόφιμα.

    Απεύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν υπεύθυνη στάση απέναντι στην τεράστια υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, συναισθανόμενοι την ατομική ευθύνη τους και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης αυστηρότερων μέτρων εάν ο κόσμος συνεχίσει να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης. «Είναι μια μάχη που δίνουμε όλοι μαζί. Που θα την κερδίσουμε όλοι μαζί. Είναι μια μάχη για τις ευάλωτες ομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ακόμη ότι από αύριο το μεσημέρι τίθεται σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο, το οποίο θα απαντά στον τετραψήφιο αριθμό 1520, στον οποίο επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στην αγορά θα μπορούν να ενημερώνονται για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την σημερινή κατάσταση, όπως για παράδειγμα το ωράριο λειτουργίας, τα καταστήματα που επιτρέπεται να λειτουργούν αλλά και με ποιο τρόπο θα μπορούν να ρυθμίσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

    Πρωτοβουλία αναλαμβάνει το υπουργείο για την καταγραφή των αποθεμάτων σε αντισηπτικά, προστατευτικές μάσκες και απολυμαντικά μαντιλάκια. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, στην ΠΝΠ που εκδίδεται προβλέπεται όσες επιχειρήσεις εμπορεύονται αντισηπτικά, μάσκες και μαντιλάκια απολυμαντικά θα πρέπει εντός δυο ημερών να δηλώσουν στο υπουργείο Ανάπτυξης στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα όλα τα αποθέματά τους και τις αποθήκες που τα έχουν, ώστε να γνωρίζει το υπουργείο Ανάπτυξης ακριβώς το μέγεθος των αποθεμάτων.

    «Σε αυτά τα κρίσιμα για την δημόσια υγεία αγαθά ανά ημέρα και να μπορέσουμε να κάνουμε ελέγχους με την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και να παρακολουθούμε εάν υπάρχει αισχροκέρδεια», είπε εμφατικά.

    Προειδοποίησε μάλιστα ότι όποιος τολμήσει να κερδοσκοπήσει σε αγαθά κρίσιμα για την δημόσια υγεία θα τιμωρηθεί αυστηρά. «Στη φάση που είμαστε η αισχροκέρδεια είναι βαθιά αισχρό πράγμα και θα τιμωρηθεί αμείλικτα», είπε ο ίδιος



    ΣΧΟΛΙΑ