• Business

    Καλημερα! Οι πέντε κυριότερες ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε για σημερα!


    Καλημέρα! Πέντε ειδήσεις που πρέπει να γνωριζετε…

    -Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες κήρυξε την Τουρκία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    -O υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Λιού επισκέπτεται σήμερα την Ελλάδα για να καλέσει να ενταθεί ο ρυθμός εφαρμογής «μεταρρυθμίσεων» προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για να συζητηθεί η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. 

    -Πράσινο φως για απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις, τόκους και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής οφειλών, που έχουν βεβαιωθεί μέχρι και 31-12-2013, για λόγους ανωτέρας βίας δίνει απόφαση του γγ Δημοσίων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή. Η απόφαση αφορά απαλλαγή από πρόστιμα και προσαυξήσεις για οφειλές οι οποίες δεν τακτοποιήθηκαν για λόγους ανωτέρας βίας.

    -«Ο κ. Σάλλας είχε από καιρό ενημερώσει για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο, σε χρόνο που οι συνθήκες θα ήταν ώριμες και ο ίδιος θα έκρινε ως ενδεδειγμένο», σχολίαζαν κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην τράπεζα Πειραιώς. Νωρίτερα, ο κ. Σάλλας ανακοίνωσε την παραίτησή του από πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς και την αποχώρησή του από το δ.σ. του Ομίλου.

    -Νέα καταθετικά προϊόντα «πολλαπλών επιλογών» ετοιμάζονται από τις τράπεζες, για να προσελκυστούν τα κεφάλαια που «κρύβονται» στο στρώμα. Η δυσκολία προσφοράς υψηλών επιτοκίων και τα «αντίδοτα». Ποιες είναι οι στρατηγικές ενόψει της χαλάρωσης των capital controls.

     



    ΣΧΟΛΙΑ