• Business

    Χρηματιστήριο: Η αντεπίθεση των blue chips

    • NewsRoom
    Οι τρεις λόγοι που η αγορά μένει καθηλωμένη, ο ΟΠΑΠ και ο Σωκράτης Λαζαρίδης

    Οι τρεις λόγοι καθήλωσης της οικονομίας


    Μπορεί ο Δείκτης Τραπεζών να παραμένει σε αρνητικό έδαφος (στις 48 μονάδες με -0,85%), η εικόνα, όμως, είναι εντελώς διαφορετική για όλους τους κύριους κλαδικούς δείκτες, στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, καθώς ενισχύονται μετοχές-κλειδιά, όπως ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ αλλά και Coca Cola HBC, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil.

    Σταδιακή η αύξηση των συναλλαγών, σταθερή η αύξηση του τζίρου, που παραμένει επικεντρωμένος κατά 77% στις τράπεζες, με ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, FF Group, ΔΕΗ και Jumbo στην πρώτη πεντάδα (πλην τραπεζικών).

    Οι κινήσεις των επενδυτών δείχνουν σήμερα ιδιαίτερα προσεκτικές σε blue chips, ώστε να υπάρξει ομαλή απορρόφηση της όποιας προσφοράς βγαίνει από τους μέχρι και χθες πωλητές. Για ορισμένους αναλυτές αυτό αποτελεί ένδειξη πως όσοι τοποθετήθηκαν στα blue chips στη διάρκεια της τελευταίας διόρθωσης προσβλέπουν σε υψηλότερες τιμές μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις.

    Ενισχυτική αυτής της προσέγγισης, η μικρή αναθέρμανση του ενδιαφέροντος στο ΧΠΑ και για Συμβόλαια επί μετοχών όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και λιγότερο σε ΣΜΕ της Coca Cola HBC, της ΜΕΤΚΑ, της ΕΥΔΑΠ, της Jumbo κ.ά. Στην πλειονότητά τους τα ΣΜΕ «ανοίγονται» σε υψηλότερες τιμές/premium, δηλαδή προηγούνται ανοδικά των τιμών στην υποκείμενη αγορά.



    ΣΧΟΛΙΑ