• Business Of Fashion

    Το νέο, εντυπωσιακό κατάστημα της Louis Vuitton θα έχει καφέ και εστιατόριο

    • NewsRoom

    Το νέο κατάστημα της Louis Vuitton στην Ιαπωνία


    Στις αρχές Φεβρουαρίου θα ανοίξει τις πύλες του το μεγαλύτερο κατάστημα της εταιρείας πολυτελών ειδών Louis Vuitton στην Ιαπωνία.

    Στο νέο, άκρως εντυπωσιακό, κτίριο του κορυφαίου brand, στην πόλη Οσάκα, θα λειτουργήσει και το πρώτο καφέ και εστιατόριο της εταιρείας, στο τελευταίο όροφο.

    Το καφέ θα ονομάζεται ‘Le Café V’ και θα σερβίρει μενού του Ιάπωνα σεφ Yosuke Suga, ενώ θα διαθέτει μπαρ και βεράντα. Το εστιατόριο ‘Sugalabo V‘,  θα σερβίρει μόνο δείπνο και θα είναι όμοιο με τη διάσημη ανοιχτή κουζίνα του εστιατορίου Sugalabo του Τόκιο.

    Οι πρώτοι τέσσερις από τους συνολικά επτά ορόφους του κτιρίου, θα διατεθούν για τις λιανικές πωλήσεις.

    Η Louis Vuitton επέλεξε ένα εμβληματικό κτίριο που έχει σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας  Jun Aoki, με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν για άλλα καταστήματα της, στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες. Ο σχεδιασμός θυμίζει την ιστορία της Οσάκα και εμπνέεται από το ιστορικό σκάφος Higaki Kaisen.

    Το εσωτερικό της μπουτίκ, από τον 1ο μέχρι τον 4ο όροφο, σχεδιάστηκε από τον Peter Marino. Τη βιτρίνα του καταστήματος για τα επικείμενα εγκαίνια θα επιμεληθεί η καλλιτέχνιδα Kenta Cobayashi, επίσης από την Ιαπωνία, η οποία συνεργάστηκε με την Louis Vuitton για την καμπάνια των ανδρικών ρούχων της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας.

    Για τον εορτασμό του νέου καταστήματος, η Louis Vuitton θα λανσάρει μία σειρά προϊόντων περιορισμένης κυκλοφορίας από την κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020. Μεταξύ των αντικειμένων που θα διατεθούν θα περιλαμβάνονται ένα κολιέ με πέτρες λάπις λάζουλι και 50 ρολόγια στα οποία θα είναι χαραγμένες οι λέξεις ‘Midosuji Limited’, το όνομα του δρόμου όπου βρίσκεται το νέο κατάστημα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ