• Business Of Fashion

    Τι έγινε στην έκθεση «The White Shirt Project» προς τιμήν του Karl Lagerfeld στο Παρίσι

    • NewsRoom


    Η φράση «αυτό που θα ήθελα να είχα εφεύρει στη μόδα είναι το λευκό πουκάμισο. Είναι η βάση για τα πάντα. Τα υπόλοιπα ακολουθούν» ανήκει στον μεγάλο μόδιστρο Karl Lagerfeld. Έχοντας αυτό ως βασική αρχή και θέλοντας να τιμήσει την κληρονομιά του, ο oίκος Karl Lagerfeld εγκαινίασε χθες στο Παρίσι την έκθεση «A Tribute to Karl: The White Shirt Project».

    Υπό την επιμέλεια της Carine Roitfield, διάσημοι και στενοί φίλοι και συνεργάτες του σχεδιαστή δημιούργησαν τη δική τους εκδοχή για το εμβληματικό λευκό πουκάμισο, ανάμεσά τους οι Cara Delevingne, Kate Moss, Lewis Hamilton, Tommy Hilfiger, Kaia Gerber και  Gigi Hadid.

    Gigi Hadid
    Kaia Gerber
    Karlie Kloss

    Από τα λευκά πουκάμισα που δημιουργήθηκαν από τους διάσημους, θα επιλεχθούν 7 και θα κατασκευαστούν 77 φορές το καθένα, με σκοπό την πώληση τους για φιλανθρωπικό σκοπό στην τιμή των 777 ευρώ. Τα χρήματα θα δοθούν στην ενίσχυση της «Sauver la Vie», τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία ιατρικής έρευνας στο Πανεπιστήμιο Paris Descartes που στήριζε ο ίδιος ο Karl.

    Το νούμερο 7 δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς ήταν ο τυχερός αριθμός του καταξιωμένου σχεδιαστή και συμβολίζει πολλά στοιχεία στη ζωή του, όπως το αγαπημένο του διαμέρισμα στο Παρίσι (το 7ο) και το όνομα του βιβλιοπωλείου του και του εκδοτικού του οίκου (7L).

     Ο CEO του οίκου Karl Lagerfeld, Pier Paolo Righi δήλωσε για την έκθεση ότι «Μετά τον θάνατο του Karl, πολλοί άνθρωποι ήθελαν να μοιραστούν τον θαυμασμό τους για εκείνον καθώς και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Οι συμμετέχοντες στο project αυτό είναι όλοι άνθρωποι που γνώριζαν τον Karl, που ένιωθαν συνδεδεμένοι μαζί του ή που τον ενέπνεαν. Το να στείλουν το δικό τους προσωπικό μήνυμα μέσα από τη δημιουργία της δικής τους μοναδικής εκδοχής του εμβληματικού του πουκαμίσου, αποτελεί για κάθε έναν από εκείνους έναν υπέροχο και ιδιαίτερο τρόπο να επανασυνδεθούν με τον ίδιο. Αυτή η κίνηση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα μέσα από την στήριξη της πρωτοβουλίας ‘Sauver la Vie’ που πάντα ήταν στην καρδιά του Karl.»

    H Carine Roitfeld, Style Advisor του οίκου συμπλήρωσε τον CEO αναφέροντας: «Όταν σκέφτομαι τα πιο εμβληματικά σχέδια στην καριέρα του Karl, πάντα έρχεται στο μυαλό μου το λευκό πουκάμισο.  Αυτό το project θα μας επιτρέψει να τιμήσουμε την κληρονομιά του, συνδυάζοντας την αιώνια λατρεία του για τη μόδα και την κοινωνική προσφορά. Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον καλύτερο τρόπο για να γιορτάσουμε το πάθος του για δημιουργία.»

    Devon Windsor
    Georgia Fowler
    Laurent Bourgeois και Larry Bourgeois



    ΣΧΟΛΙΑ