• Business Of Fashion

    SiBelle: Η εταιρεία που επιμένει ελληνικά και δημιουργεί μοναδικά ρούχα σε προσιτές τιμές

    • Αθηνά Λαρδή


    Στην Ελλάδα της κρίσης, δύσκολα μπορεί μια γυναίκα να βρει κομψά και υψηλής ποιότητας ρούχα, σε προσιτές τιμές. Οι αδερφές Κική και Πέννυ Παπανικολάου, συνεχίζοντας την επιχείρηση των γονιών τους (αρχικά ονομαζόταν Decibel και τώρα μετονομάστηκε σε SiBelle), δημιουργούν μοντέρνα και ξεχωριστά κομμάτια, φτιαγμένα στη χώρα μας, σε ιδιαίτερα φιλικές για το κοινό τιμές.

    Κόντρα στις δυσκολίες της κρίσης, οι δυο αδερφές αποφάσισαν να παραμείνουν πιστές στις αξίες τους και να διατηρήσουν την παραγωγή τους στη Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας ρούχα για την ισχυρή και θηλυκή σύγχρονη γυναίκα.

    Μιλώντας στο mononews.gr, η Κική Παπανικολάου μας αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το brand τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως επιχειρηματίες.

    1. Το brand, SiBelle, έχει μια μακρά παρουσία στο χώρο της μόδας από το 1976. Μιλήστε μας λίγο για το ξεκίνημα της εταιρείας και τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτήν.

    Η εταιρεία Si Belle ξεκίνησε το 1976 από τους γονείς μου, αρχικά με την επωνυμία Decibel. Προσέφεραν μοντέρνα γυναικεία ρούχα σε ανταγωνιστική τιμή, τα οποία ήταν σχεδιασμένα και φτιαγμένα εξ’ολοκλήρου στην Ελλάδα. Έτσι, με αφετηρία την πατρίδα μας, τη Θεσσαλονίκη, εξαπλώθηκαν σε λίγα μόλις χρόνια σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Όπως όμως καταλαβαίνετε, η οικονομική κρίση μας επηρέασε αρκετά, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό με την εισαγωγή ξένων και λιγότερο ποιοτικών ρούχων. Μας έκανε βέβαια να προχωρήσουμε και να φέρουμε σήμερα με περηφάνια το νέο μας brand Si Belle, το οποίο αναγράφει “Made in Greece”.

    2. Πώς αποφασίσατε να αναλάβετε εσείς τα ηνία της SiBelle;

    Το 2014, στο ζενίθ της κρίσης, οι γονείς μας αποφάσισαν πως ήταν καιρός για νέες ιδέες και μια νέα ηγεσία. Είχαν αλλάξει πολύ οι εξωτερικές συνθήκες από την γέννηση του brand, και γι αυτό η αδερφή μου (Πέννυ Παπανικολάου) κι εγώ αναλάβαμε να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία της επιχείρησης. Κύριο μέλημά μας ήταν να διατηρήσουμε την παράδοση, την τεχνογνωσία και προπαντός να συνεχίσουμε να επιχειρούμε στη χώρα μας.

    3. Από που εμπνέεστε;

    Ταξιδεύω πολύ και αναζητώ συνέχεια νέες εικόνες και νέα ερεθίσματα. Τα πάντα γύρω μας μπορούν να με εμπνεύσουν όπως οι τέχνες, το θέατρο, η μουσική, ο κινηματογράφος και τα βιβλία. Η ίδια η ζωή είναι τόσο όμορφη που δεν μπορεί παρά να μας εμπνέει, από εκεί προέρχεται και το όνομα μας, το Si Belle: La vie est Si Belle.

    4. Πόσο εύκολο είναι για μια εταιρεία, όπως είναι η SiBelle, να «επιμένει ελληνικά», διατηρώντας τις τιμές των προϊόντων της χαμηλές;

    Αυτή είναι πραγματικά μία μεγάλη πρόκληση, η οποία συνεπάγεται με την προσωπική μας επένδυση στην εταιρεία και στα προϊόντα μας. Διατηρούμε την ποιότητα, την ελληνικότητα του προϊόντος, προσφέροντας άρτιες συνθήκες εργασίας σε ένα δικό μας χώρο στην Θεσσαλονίκη, μένοντας πιστές στις αξίες των γονιών μας και της εταιρείας.

    5. Τι δυσκολίες αντιμετωπίζετε ως επιχειρηματίες στην Ελλάδα του 2019;

    Δε μου αρέσει να αναφέρομαι στις δυσκολίες γιατί τελικά το επιχειρείν σημαίνει συνεχή επίλυση προβλημάτων. Όλοι γνωρίζουμε το ασταθές οικονομικο-φορολογικό περιβάλλον στη χώρα μας, όμως όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε πως αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε και εστιάσουμε στο τι ουσιαστικά μπορούμε να κάνουμε εμείς οι ίδιοι, τότε ξεκινάμε την ανάπτυξη.

    6. Πώς θα χαρακτηρίζατε το στυλ των Ελληνίδων;

    Οι Ελληνίδες έχουν ωραίο στυλ και προσέχουν το ντύσιμό τους. Εξάλλου η Ελληνίδα σήμερα καλείται να παίξει πολλούς ρόλους: αυτόν της μητέρας, της συντρόφου, της εργαζόμενης και κυρίως αυτόν της γυναίκας. Εμείς τη βοηθούμε με εύκολες και μοντέρνες λύσεις να παραμείνει πιστή στην προσωπικότητά της και να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε όλες της τις ανάγκες της εξίσου δυναμικά. Πιστεύω πως πολλές από αυτές συγκαταλέγονται στις πιο καλοντυμένες στην Ευρώπη.

    7. Ευχές και προσδοκίες για το μέλλον;

    Εύχομαι αγάπη, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε επαγγελματικό. Πιστεύω πως η αγάπη είναι η πιο δυνατή κινητήριος δύναμη και με πολύ σκληρή δουλειά προσδοκώ ένα μέλλον που θα μας φέρει πιο κοντά στο όραμά μας: να εξάγουμε τη δυναμική της σύγχρονης Ελλάδας.

    Τα ρούχα της SiBelle μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Zoe Apostolou: Το ελληνικό brand που δημιουργήθηκε από γυναίκες και απευθύνεται σε γυναίκες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νάντια Ράπτη: Αποκλειστικά στο mononews η ταλαντούχα σχεδιάστρια που σαρώνει στα social media

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μάνος Γερακίνης: Ο άνθρωπος πίσω από τα πιο πρωτότυπα και πολυτελή ελληνικά αρώματα



    ΣΧΟΛΙΑ