• Business Of Fashion

    Ο Jay-Z νέος creative director της Puma και η επιστροφή στη μπασκετική ένδυση


    Ο τραγουδιστής Jay-Z αναλαμβάνει νέος creative director της Puma στον τομέα της ένδυσης μπάσκετ, στην τελευταία διακεκριμένη συνεργασία της γερμανικής εταιρίας αθλητικών με κάποιον celebrity.

    Ο Adam Petrick, ο γενικός διευθυντής επωνυμίας και μάρκετινγκ της Puma, είπε σε συνέντευξή του την Τρίτη ότι ο Jay-Z, του οποίου η εταιρία Roc Nation έχει συνεργασία με την Puma από το 2013, θα λειτουργεί ως σύμβουλος στο δημιουργικό κομμάτι και στη στρατηγική μάρκετινγκ της Puma. Ο διάσημος ράπερ επιστρατεύτηκε για να βοηθήσει στη στρατηγική της εταιρίας που επιστρέφει στην αγορά της μπασκετικής ένδυσης από την οποία ήταν απούσα για σχεδόν δύο δεκαετίες. 

    Αποτέλεσμα εικόνας για puma jay z
    2017 Jay-Z x Puma sneakers

    Η Puma είχε μια δυνατή χρονιά. Τώρα, το brand επιθυμεί να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της, όπως τη Nike, η οποία ακόμα κυριαρχεί στην αγορά των sneakers, αναδεικνύοντας την μπασκετική ένδυση σε τάση και εκτός γηπέδων με τα ρούχα και παπούτσια της. Τον Αύγουστο, η Nike έλεγχε σχεδόν το 50% της αμερικανικής αγοράς αθλητικών υποδημάτων, ενώ η Adidas το 11%, σύμφωνα με την NPD Group.

    Με τη συνεργασία της με τον Jay-Z, η Puma παραμένει πιστή σε μια γνώριμη στρατηγική: το να αφήνει διάσημους σταρ να έχουν τα ηνία του brand.

    Το 2013 η Solange Knowles (κουνιάδα του ράπερ) έγινε καλλιτεχνική διευθύντρια της Puma, ενώ την επόμενη χρονιά, η Rihanna έγινε η διευθύντρια δημιουργικού του brand, μια συνεργασία που συνέβαλε στη ραγδαία αύξηση των πωλήσεων.

    Από τότε, η Puma έχει συνεργαστεί με διάφορους τοπ celebrities, συμπεριλαμβανομένων των Kylie Jenner, Selena Gomez, The Weeknd και Cara Delevingne, καθώς και των ράπερ Big Sean, Nipsey Hussle και Yo Gotti.



    ΣΧΟΛΙΑ