• Business Of Fashion

    Μέγκαν Μαρκλ: Είναι η μεγαλύτερη «influencer» όλων των εποχών;

    Μέγκαν Μαρκλ-πριγκιπας χάρι

    Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ


    Μόλις τρεις εβδομάδες πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας στο Κάστρο του Ουίνσδορ και ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ φόρεσε ένα λαμπερό λευκό νυφικό για τις ανάγκες της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς Suits και παντρεύτηκε τον πρωταγωνιστή της σειράς.

    Το νυφικό φόρεμα που φόρεσε η 36χρονη μιγάδα Αμερικανίδα στη σειρά αποκαλύφθηκε, όμως το νυφικό που έχει επιλέξει να φορέσει τη μεγάλη ημέρα του πριγκιπικού γάμου της παραμένει μυστήριο. Με αφορμή, λοιπόν, το επεισόδιο που προβλήθηκε, έχει δημιουργηθεί «φρενίτιδα», με όλους να αναρωτιούνται ποιος μεγάλος οίκος μόδας θα «ράψει» την μέλλουσα πριγκίπισσα.

    Επικρατέστερη επιλογή ήταν αρχικά ο οίκος Ralph & Russo, που δημιούργησε και το επίσημο φόρεμα αρραβώνων της Μαρκλ. Αμέσως μετά έρχεται ο Καναδός σχεδιαστής μόδας Erdem Moralioglu. Άλλωστε η πρώην ηθοποιός ζούσε στο Τορόντο, όπου γύριζε το Suits, ενώ ο ίδιος φημίζεται για τα ρομαντικά, δαντελένια φορέματά του. Επιπλέον, η Μέγκαν έχει δηλώσει στο περιοδικό Vanity Fair πως φοράει δημιουργίες του εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά και ο οίκος Burberry αποτελεί μία από τις επιλογές που παίζουν «δυνατά», καθώς είναι βρετανικός.

    Αν και τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι την εμφάνιση της νύφης στις 19 Μαΐου, ο σχεδιαστής που θα επιλεχθεί είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει θέμα συζήτησης παγκοσμίως. Στη σημερινή εποχή, που η ικανότητα ενός προσώπου να πυροδοτεί τάσεις μόδας απλά και μόνο με την εμφάνισή του είναι πιο αποτελεσματική από οποιαδήποτε διαφημιστική καμπάνια, φαίνεται πως η Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη «influencer» όλων των εποχών, ακόμη και αν διέγραψε όλους τους λογαριασμούς της στα social media.

    νυφικό-μέγκαν μαρκλ για suits
    Η Μέγκαν Μαρκλ στα γυρίσματα της σειράς Suits

    Απόδειξη ήταν η εμφάνισή της στο πλευρό του πρίγκιπα Χάρι στα παιχνίδια Invictus στο Τορόντο τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου φορούσε ένα σκισμένο τζιν από το καλιφορνέζικο brand Mother και κρατούσε μία tote bag της Everlane. Η επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της Mother σημείωσε αύξηση 200% και 60% στο Google search σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους. Το συγκεκριμένο τζιν έγινε sold out μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ 400 άτομα μπήκαν σε λίστα αναμονής. Υπήρξε μέρα που η ιστοσελίδα είχε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και από την Black Friday.

    Στην Everlane, 20.000 άτομα μπήκαν σε λίστα αναμονής για την τσάντα, ενώ όταν ο ιδρυτής της εταιρίας, Michael Preysman, ρωτήθηκε ποιος celebrity θα μπορούσε να προκαλέσει κάτι αντίστοιχο απάντησε η Αντζελίνα Τζολί.

    μαρκλ-χαρι
    Η Μέγκαν Μαρκλ με το τζιν της Mother και την tote bag της Everlane

    Σύμφωνα με την Brand Finance, μία βρετανική συμβουλευτική εταιρία, που ειδικεύεται στην αξία των brand, ο πρώτος υπολογισμός ήταν ότι ο γάμος θα απέφερε 500 εκατ. λίρες σε τουρισμό και ανεπίσημα endorsements. Ωστόσο, στη συνέχεια τα δεδομένα επανεξετάστηκαν και τελικά το ποσό ανήλθε στο ένα δισεκατομμύριο!

    Η Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούσε να συνεισφέρει 150 εκατ. λίρες ετησίως στην βιομηχανία της μόδας. Μάλιστα, θεωρείται ότι λόγω της επιρροής της μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και την Δούκισσα του Κέμπριτζ, την Κέιτ Μίντλετον.

    Εκτός από τη Βρετανία, μία άλλη χώρα που μπορεί να επωφεληθεί από την τεράστια απήχηση της Μέγκαν Μαρκλ είναι ο Καναδάς, όπου έζησε επτά χρόνια λόγω του επιτυχημένου νομικού δράματος Suits. Κερδισμένα θα είναι όχι μόνο τοπικά brands, όπως τα Birks, Line The Label, Sentaler και Mackage, αλλά και η τοπική βιομηχανία μόδας συνολικά.

    Μέγκαν-Μαρκλ-Χάρι
    Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι

    Το περιοδικό Time συμπεριέλαβε την Μέγκαν Μαρκλ και τον πρίγκιπα Χάρι στη λίστα με τους 100 ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή για το 2018.

    Εκτός από την σαν παραμύθι ζωή της απλής κοπέλας που ερωτεύεται και παντρεύεται έναν πρίγκιπα, όπως δηλώνει ο Jean-Christopher Bédos, Διευθύνων Σύμβουλος του Birks Group, «η Μέγκαν Μαρκλ φαίνεται να είναι μία πολύ μοντέρνα γυναίκα, με προσιτές ιδέες ως προς το luxury που επιτρέπει στις νεαρές γυναίκες να ταυτίζονται με την ίδια, που κάνει τις δικές τις επιλογές».

    «Είναι λιγότερο συμβατική από τα υπόλοιπα βασιλικά πρόσωπα», συμπληρώνει ο ίδιος. Βέβαια, έχει δεχτεί αρνητική κριτική για τις εμφανίσεις της με το σκισμένο τζιν, το αποκαλυπτικό φόρεμα, τον ατημέλητο κότσο της, ωστόσο όλα αυτά της προσδίδουν αυθεντικότητα και τελικά καταφέρνει να έχει τη μεγαλύτερη επιρροή.

    Μεγκαν-Μαρκλ-Χαρι
    Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Beyoncé Knowles: Ίνδαλμα μόδας και μουσικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Selena Gomez: Από την Disney, πρωταγωνίστρια της Louis Vuitton και της Coach

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μνήμες από την πριγκίπισσα Νταϊάνα ξύπνησε η εμφάνιση της Μίντλετον (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ