• Business Of Fashion

    Η Nike σέρνει στα δικαστήρια New Balance και Skechers

    • NewsRoom
    Παπούτσι Nike Flyknit


    Αγωγή κατά της New Balance και της Skechers κατέθεσε η Nike, κατηγορώντας τις δύο ανταγωνιστικές εταιρείες για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Nike για να κατασκευάζει το πάνω τμήμα κάποιων sneakers.

    Στις αγωγές αναφέρεται ότι πολλά αθλητικά παπούτσια New Balance και Skechers χρησιμοποιούν την πατενταρισμένη τεχνολογία Flyknit της Nike για παπούτσια για τρέξιμο, ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

    Η Nike έχει μηνύσει στο παρελθόν και τις Adidas, Puma και Lululemon για παραβίαση της πατέντας Flyknit. Η Adidas και η Puma προχώρησαν σε διακανονισμό, ενώ η υπόθεση της Nike κατά της Lululemon είναι ακόμη σε εξέλιξη.

    Η New Balance ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «σέβεται πλήρως τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας των ανταγωνιστών, αλλά η Nike δεν έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να σχεδιάζει και να παράγει υποδήματα με παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία εδώ και δεκαετίες».

    Ο ιστότοπος της Nike αναφέρει ότι η τεχνολογία Flyknit «χρησιμοποιεί ίνες υψηλής αντοχής για να δημιουργήσει ελαφρύ επάνω μέρος με στοχευμένες περιοχές στήριξης, τεντώματος και αναπνοής». Στις αγωγές αναφέρεται ότι η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία τής επιτρέπει να κατασκευάζει επάνω μέρος υψηλής απόδοσης με λιγότερα υλικά και απόβλητα.

    Στην καταγγελία της Nike κατά της New Balance, που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Μασαχουσέτης, αναφέρεται ότι τα παπούτσια Fresh Foam, FuelCell και άλλες σειρές της New Balance παραβιάζουν τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας της Nike.

    Η Nike μήνυσε, επίσης, την Skechers, ισχυριζόμενη ότι τα πολλά παπούτσια της, συμπεριλαμβανομένων των επωνυμιών Ultra Flex και Glide Step της Skechers, παραβίαζαν πατέντες της.

    Η Nike ζήτησε από τα δικαστήρια χρηματική αποζημίωση και δικαστικές αποφάσεις που να εμποδίζουν μόνιμα τη New Balance και τη Skechers να παραβιάζουν τις πατέντες της.

    Διαβάστε επίσης

    Watches of Switzerland: Άλμα 15% στη μετοχή μετά τη πρόβλεψη για $3,6 δισ. έσοδα μέχρι το 2028

    Εθνική Τράπεζα: Διανομή μερίσματος από τα κέρδη του έτους – Ανοιχτό ενδεχόμενο επαναγοράς μετοχών

    Βασίλης Κάτσος: Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής στην ελληνική εταιρεία κατασκευής drones Altus



    ΣΧΟΛΙΑ