• Architecture & Design

    Τα sneakers που θα λάτρευε ο θρυλικός αρχιτέκτονας Frank Lloyd Wright


    Τα νέα sneakers της New Balance είναι μια ωδή στον αρχιτέκτονα Frank Lloyd Wright και την ουτοπική ιδέα του για την «Broadacre City» που πρωτοεμφανίστηκε στον θεμελιώδη τίτλο του «The Disappearing City» το 1932.

    Και σήμανε συναγερμός μεταξύ των sneakers collectors ανά τον πλανήτη: η νέα συνεργασία μεταξύ της New Balance και του σχεδιαστή μόδας Ronnie Fieg αποτίει φόρο τιμής στην ουτοπική ιδέα του Frank Lloyd Wright για την «Broadacre City» που πρωτοεμφανίστηκε στον θεμελιώδη τίτλο του The Disappearing City το 1932.

    Ο ιδρυτής του KITH συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Frank Lloyd Wright για να σχεδιάσει ένα ζευγάρι New Balance 998 (γνωστό και ως «the silhouette») με την ευκαιρία της 35ης επετείου του sneaker.

    Frank Lloyd Wright

    Τα σχέδια πάνω στο suede έρχονται σε δύο χρωματισμούς – και τα δύο αντιπροσωπεύουν το αγροτικό τοπίο και τα κτίρια που φαίνονται στα φυσικά μοντέλα του concept που εμφανίστηκαν στην είσοδο του Hacienda de la Chandler στο Taliesin West μετά το 1935.

    «Το Broadacre City δεν ήταν ποτέ πραγματικά μια πόλη, αλλά μια επανεξέταση του πώς θα μπορούσαμε να οργανωθούμε έξω από τα πυκνά αστικά περιβάλλοντα, επιλέγοντας να ζήσουμε σε μικρότερη κλίμακα ανάμεσα σε αγροκτήματα και δάση, συνδεόμενοι με τη γη και μεταξύ μας», δήλωσε πρόσφατα ο Fieg στο www.nicekicks.com. «Το Broadacre ήταν ο τρόπος του Wright για να αντιμετωπίσει την ανισότητα, να διανείμει και να χρησιμοποιεί τους πόρους δίκαια και να είναι πιο ευγενικός στη Γη. Αυτού του είδους οι ιδέες είναι αυτό που χρειαζόμαστε στη σημερινή κοινωνία περισσότερο από ποτέ».

    Τα παπούτσια θα είναι διαθέσιμα για αγορά μετά την κυκλοφορία τους στις 14 Απριλίου στη ναυαρχίδα του KITH στο Τόκιο. Ενώ το Ίδρυμα Frank Lloyd Wright φιλοξένησε ήδη πριν λίγες ώρες το δικό του πάρτι κυκλοφορίας για την capsule collection, ζωντανά από το Taliesin West. Τα παπούτσια θα είναι τελικά διαθέσιμα για αγορά online και σε διάφορα καταστήματα λιανικής KITH από τις 18 Απριλίου.

    //

    Ronnie Fieg x Frank Lloyd Wright Foundation x New Balance 998 “Broadacre City” capsule.

    https://franklloydwright.org/

    &

    https://www.newbalance.com/

    Διαβάστε επίσης:

    Philoxenia: Η ZEUS+ΔIONE παρουσιάζει τη νέα της συλλογή με είδη interior design

    Μilan alert: Το Soda coffee table του Yiannis Ghikas για την Miniforms

     



    ΣΧΟΛΙΑ