• Business Of Fashion

    Γιατί η Estée Lauder αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για το 2019

    • NewsRoom


    Σημαντική αύξηση σημείωσαν στο τρίμηνο τα αποτελέσματα του ομίλου Estée Lauder, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω της υψηλής ζήτησης για καλλυντικά πολυτελείας. Μετά τη ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων, μάλιστα, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο άνω του 10%, ενώ η διοίκηση της αναθεώρησε προς τα πάνω τις ετήσιες εκτιμήσεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις.

    Η ανάπτυξη στην αγορά της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, στις διαδικτυακές πωλήσεις και στα ταξιδιωτικά κανάλια λιανικής, καθώς και στα brands του ομίλου La Mer και Mac Cosmetics, αλλά και οι ισχυρές πωλήσεις στα αρώματα Jo Malone στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των διακοπών, έδωσαν ώθηση στα συνολικά αποτελέσματα, σύμφωνα με την εταιρεία.

    Για το σύνολο του 2019 η Estée Lauder προσδοκά ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη της θα κυμανθούν τα 4,92 δολάρια έως 5 δολάρια ανά μετοχή, ενώ οι προηγούμενες προβλέψεις της έκαναν λόγο για 4,73 έως 4,82 δολάρια.

    Παράλληλα, οι πωλήσεις της αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 8% έως 9% έναντι 7% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

    Στο τρίμηνο οι πωλήσεις του ομίλου καλλυντικών αυξήθηκαν κατά 16%, με την μεγαλύτερη άνοδο κατά 17% να σημειώνουν οι πωλήσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

    Τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 573 εκατ. δολάρια ή 1,55 δολάρια ανά μετοχή, στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

    Οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7% και ανήλθαν στα 4,01 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πωλήσεις 3,92 δισ. δολαρίων.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ