• Bons Vivants

    Τζεφ Μπέζος: Ακρόπρωρο με τη μορφή της αγαπημένης του στο 500 εκατ. δολαρίων σκάφος

    Το σκάφος Koru του Τζεφ Μπέζος

    Το σκάφος Koru του Τζεφ Μπέζος


    Την μορφή της αρραβωνιαστικιάς του –πλέον- Λόρεν Σάντσες  έχει βάλει ως ακρόπρωρο στο σούπερ γιοτ του, αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων ο Τζεφ Μπέζος.

    Η αστραφτερή, ξύλινη φιγούρα της στην πλώρη του σκάφους με όλα τα κλασικά, θηλυκά στοιχεία της ομορφιάς της, όπως γεμάτα χείλη, άφθονα μαλλιά και πλούσιο στήθος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας, και το γεγονός κάνει φυσικά το γύρο του κόσμου.

    Ο ιδρυτής της Amazon και η σαγηνευτική τηλεπερσόνα είναι ζευγάρι αρκετά χρόνια αλλά μόλις προχθές αρραβωνιάστηκαν.

    Από αυτήν την εβδομάδα εξάλλου, ο Τζεφ Μπέζος κατέχει έχει ίσως το μεγαλύτερο σκάφος με κατάρτια στον κόσμο.

    Ο Μπέζος, ο οποίος σύμφωνα με το Forbes είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 141 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέθεσε για πρώτη φορά στην ολλανδική ναυπηγική εταιρεία Oceanco το σκάφος πριν από πέντε χρόνια, σύμφωνα με την Daily Mail.

    Το ακρόπρωρο στο σκάφος με ξύλινο γλυπτό που απεικονίζει την Λόρεν Σάντσες
    Το ακρόπρωρο στο σκάφος με ξύλινο γλυπτό που απεικονίζει την Λόρεν Σάντσες

    Και πράγματι η Oceanco κατασκεύασε γι΄αυτόν το σκάφος, μήκους 416 ποδιών στο λιμάνι Zwijndrecht του Ρότερνταμ.

    Η ιστορία όμως έγινε πρωτοσέλιδο πέρυσι, όταν ο Μπέζος προσφέρθηκε να αποσυναρμολογήσει και να ξαναχτίσει την 100χρονη γέφυρα De Hef της πόλης, ώστε το τεράστιο πλοίο του να περάσει από κάτω, μετά την ολοκλήρωσή του. Ο δήμαρχος της πόλης είχε δεχθεί αρχικά αλλά οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν τέτοιες, που τελικά το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε. Αντίθετα η εταιρεία  Oceanco πέρασε το σκάφος κάτω από τη γέφυρα χωρίς τους υψηλούς ιστούς του, που προστέθηκαν αλλού.

    Νέα ξεκινήματα

    Το πλοίο ονομάζεται Koru, μια λέξη των Μαορί που σημαίνει «βρόχος», ή νέα ξεκινήματα και πιστεύεται, ότι είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο, διαθέτοντας τρεις τεράστιους ιστούς και πολλά καταστρώματα, συμπεριλαμβανομένου ενός  που διαθέτει πισίνα. Το Koru μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα επιπλέον υποβρύχιο σκάφος υποστήριξης, ελικοδρόμιο, καθώς και μια συλλογή supercar και ταχύπλοων.

    Τζεφ Μπέζος και Λόρεν Σάτσες
    Τζεφ Μπέζος και Λόρεν Σάτσες

    Οι εσωτερικοί του χώροι είναι εμπνευσμένοι από το γιοτ του πρώην CEO της Fox, Μπάρι Ντίλερ ενώ εξωτερικά είναι βαμμένο με χρώμα μπλε και χρυσό.  Όσο για το γλυπτό, η Oceanco έχει αρνηθεί να απαντήσει στο ερώτημα, ποιος το φιλοτέχνησε και εν τέλει αν απεικονίζει πραγματικά την Σάντσες, αν και δεν υπάρχουν αμφιβολίες.

    Ο δισεκατομμυριούχος και η αγαπημένη του εθεάθησαν πάνω στο Koru για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα στα ανοικτά των ακτών της Μαγιόρκα, μετά το παρθενικό ταξίδι του σκάφους τον Απρίλιο, από την Ολλανδία στην Ισπανία μέσω Γιβραλτάρ. Οι ειδήμονες πάντως υποστηρίζουν, ότι μόνον η συντήρηση του σκάφους θα κοστίζει στον Τζεφ Μπέζος  25 εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

    Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσες στο ιστιοπλοϊκό
    Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσες στο ιστιοπλοϊκό

    Διαβάστε επίσης

    Microsoft: Το ChatGPT αποκτά πρόσβαση σε τρέχοντα γεγονότα μέσω του Bing

    Alibaba: Μειώνει κατά 7% το εργατικό δυναμικό ενόψει IPO στο τμήμα cloud



    ΣΧΟΛΙΑ