• Bons Vivants

    Τερψιχόρη Αγγελοπούλου: Ρεκόρ Μόραλη με Bonhams στο Παρίσι

    Τερψιχόρη Αγγελοπούλου: Ρεκόρ Μόραλη με Bonhams στο Παρίσι

    Το Ειδύλλιο του Γιάννη Μόραλη


    Ο Γιάννης Μόραλης γοήτευσε και πάλι. Το Ειδύλλιο χτυπήθηκε στα 661.000 ευρώ. Γενικώς, σε βραδιά θριάμβου εξελίχθηκε η περίφημη Greek Sale του Bonhams σε συνεργασία με την «ημέτερη» Art Expertise και την Τερψιχόρη Αγγελοπούλου.

    Η Greek Sale διοργανώνεται στην έδρα του Bonhams στο Παρίσι μετά το Brexit.

    Ο συνολικός τζίρος προσέγγισε τα 4.600.000 ευρώ. Σημειώθηκαν υψηλές τιμές και πωλήθηκε το 82% των έργων μετά από έντονο bidding που διήρκησε πάνω από πέντε ώρες.

    Μετά «Το Ειδύλλιο» του Γιάννη Μόραλη, που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον καλλιτέχνη, ακολουθεί «Η νεαρή λουόμενη» του Νικηφόρου Λύτρα, σημαντικό έργο της σχολής του Μονάχου που έφτασε τα €280.000 ευρώ.

    Νέο ρεκόρ όμως σημειώθηκε και για τον Γιάννη Τσαρούχη. Ο «Ντομινίκ» του εξαπλασίασε την αρχική εκτίμηση φτάνοντας τις € 230.000 (νέο ρεκόρ του καλλιτέχνη σε χαρτί).

    Το «Γύρω από την Ακρόπολη» του Κωνσταντίνου Παρθένη που είχε εκτεθεί στο Σαλόν του Παρισιού το 1910 έφτασε τις € 230.000, ενώ η μνημειακή σύνθεση «Η Άνοιξη» του Γιάννη Μόραλη ξεπέρασε τις € 190.000.

    Σπουδαίες επιδόσεις σημείωσαν επίσης τα έργα του Νίκου Εγγονόπουλου και του Σπύρου Βασιλείου, όπως επίσης και του Γιάννη Γαΐτη και του Αλέκου Φασιανού, που γνωρίζει μια δεύτερη, post mortem άνοιξη.

    Όπως επεσήμανε η διευθύντρια της Art Expertise Τερψιχόρη Αγγελοπούλου, «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της δημοπρασίας. Αποτελούν συνέχεια της ανοδικής πορείας των τελευταίων ετών και απόδειξη της δυναμικής παρουσίας της ελληνικής τέχνης στη διεθνή σκηνή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τους παλιούς και νέους συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι απέκτησαν σημαντικά έργα που έχουν τη δύναμη να συγκινούν και να εμπνέουν».

    Πληροφορίες

    Art Expertise

    Νεοφύτου Βάμβα 7

    Κολωνάκι

    106 74

    Τηλέφωνο  210 36 36 404, f. 210 36 36 470, email: art@expertise.



    ΣΧΟΛΙΑ