• Bons Vivants

    Γκρέτα Γκάρμπο: Πωλείται με μειωμένη τιμή κατά $2 εκατ. η πολυτελής βίλα της στο Μπέβερλι Χιλς

    • NewsRoom

    Η πολυτελής κατοικία στο Μπέβερλι Χιλς ν Photo: Joshua Spooner / Courtesy of Markus Canter Berkshire Hathaway HomeServices California Properties


    Ξανά στην αγορά, με μειωμένη τιμή κατά 2 εκατ. δολάρια, βρίσκεται η πολυτελής κατοικία στην οποία έζησε η Γκρέτα Γκάρμπο – μια από τις μεγαλύτερες αλλά και πιο μυστηριώδεις ηθοποιούς της Metro-Goldwyn-Mayer αλλά και του Χόλιγουντ – με τον Βρετανό μαέστρο Λέοπολντ Στοκόφσκι.

    Η τιμή της πολυτελούς κατοικίας που είχε οριστεί όταν πρωτοβγήκε στην αγορά πέρσι το καλοκαίρι ήταν 12 εκατ. δολάρια, ενώ αυτή τη στιγμή έχει πέσει στα 10 εκατ., προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες να βρεθεί αγοραστής.

    Σύμφωνα με το Robb Report, το σπίτι εκτείνεται σε τρεις ορόφους και διαθέτει έξι υπνοδωμάτια και ισάριθμα μπάνια.

    Το Master υπνοδωμάτιο – Photo : Joshua Spooner / Courtesy of Markus Canter Berkshire Hathaway HomeServices California Properties

    Η κατοικία είναι χτισμένη σε μια απότομη πλαγιά στην περιζήτητη γειτονιά Crest Streets του Μπέβερλι Χιλς και ανακαινίστηκε αρχές της δεκαετίας του 2000 από την σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Νικόλ Σάσαμαν.

    Η βίλα άλλαξε για τελευταία φορά χέρια το 2006, όταν πουλήθηκε περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια.

    Τότε η Σάσαμαν την πούλησε στον σημερινό ιδιοκτήτη, έναν όμιλο εταιρειών με έδρα τη Νεβάδα που συνδέεται με τον Ρώσο παραγωγό ταινιών και επενδυτή τεχνολογίας Αρκάντι Γκολούμποβιτς.

    Διαθέτει δύο τζάκια, ένα σε έναν από τους ξενώνες στον κεντρικό όροφο και ένα άλλο έξω από ένα γραφείο με ιδιωτικό μπάνιο /υπνοδωμάτιο κρυμμένο κάτω από μια ιδιωτική σκάλα, κάτω από το γκαράζ δύο αυτοκινήτων.

    Η τραπεζαρία – Photo : Joshua Spooner / Courtesy of Markus Canter Berkshire Hathaway HomeServices California Properties

    Μια μικρή σχετικά πισίνα υπερχείλισης και ένα μεγάλο μπαλκόνι «αγκαλιάζουν» το πίσω μέρος του σπιτιού με απέραντη θέα στην πόλη.

    Στην πραγματικότητα, είναι δυνατό να ανοίξετε μια από τις συρόμενες γυάλινες πόρτες στο σαλόνι και να μπείτε απευθείας στην πισίνα.

    Κάτω από την πισίνα υπάρχουν δύο βεράντες με πολύ όμορφο πράσινο και πιο κάτω, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, βρίσκεται ένα εντυπωσιακό υπαίθριο σαλόνι.

    «Το πολυτελές ακίνητο εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την αίγλη, την ιστορική γοητεία και τον πολυπόθητο πολυτελή τρόπο ζωής στην Καλιφόρνια», αναφέρει ο διευθυντής της Berkshire Hathaway HomeServices California Properties, Μάρκυς Κάντερ.

    Σημειώνεται ότι η θρυλική ηθοποιός αποσύρθηκε από την υποκριτική το 1941 σε ηλικία μόλις 36 ετών, στο απόγειο της καριέρας της, αφού προτάθηκε τέσσερις φορές για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου το οποίο, όμως, δεν έλαβε ποτέ. Το 1955 της απονεμήθηκε τιμητικά, αλλά εκείνη δεν δέχτηκε να το παραλάβει.

    La actriz sueca Greta Garbo. // Reuters

    Μετά από 12 χρόνια, εγκαταστάθηκε τελικά στη Νέα Υόρκη, όπου αγόρασε ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων, στο κτήριο Campanile στην όμορφη γειτονιά Beekman Place, όπου έζησε μέχρι τον θάνατό της το 1990 σε ηλικία 84 ετών.

    Το κομψό διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου, το οποίο ανήκε ακόμα στην οικογένειά της, βγήκε πέρυσι στην αγορά στα 7,25 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο, καθώς δεν βρέθηκε αγοραστής, το πωλητήριο στη συνέχεια αποσύρθηκε.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μια πέτρινη ραχοκοκαλιά στην Αντίπαρο

    Alfa Nero: Νέες περιπέτειες για το superyacht- Ο billionaire που απέσυρε την προσφορά των 67 εκατ. δολαρίων

    Λιονέλ Μέσι: Μετά το χρυσό συμβόλαιο στις ΗΠΑ αγόρασε έπαυλη $10,8 εκατ. στη Φλόριντα



    ΣΧΟΛΙΑ