• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Alfa Nero: Νέες περιπέτειες για το superyacht- Ο billionaire που απέσυρε την προσφορά των 67 εκατ. δολαρίων

    • Bloomberg
    To εντυπωσιακό super Yacht Alfa Nero πηγή:www.oceancoyacht.com

    To εντυπωσιακό superyacht Alfa Nero Πηγή: oceancoyacht.com


    Για μήνες και με τα έξοδα να τρέχουν για τη συντήρηση του πολυτελούς superyacht, το οποίο είχε κατασκευαστεί το 2011 για τον Έλληνα επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο, το Alfa Nero ήταν εγκλωβισμένο στο λιμάνι της Αντίγκουα στην Καραϊβική.

    Η κυβέρνηση του μικρού αυτού νησιού είχε εξαντλήσει τα χρήματα που θα μπορούσε να διαθέσει για τη συντήρηση του σκάφους και ύστερα από πολλές πιέσεις προς τις ΗΠΑ πέτυχε να δημοπρατήσει το σκάφος για να καλύψει τα έξοδα.

    Η εμφάνιση του γνωστού μεγιστάνα της τεχνολογίας και δισεκατομμυριούχου πρώην CEO της Google Έρικ Σμιντ ήταν καταλυτική και, παρά το γεγονός ότι η προσφορά για το yacht έπεσε στα 67 εκατ. δολάρια, έναντι των 100 που υπολογίζεται ότι άξιζε, η κυβέρνηση της Αντίγκουα είδε μια ευκαιρία να «ξεφορτωθεί» το δαπανηρό πλοίο.

    Η εμφάνιση της κόρης του Ρώσου μεγιστάνα

    Το πλωτό παλάτι, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έναν πίνακα του υπερρεαλιστή ζωγράφου Μιρό στο εσωτερικό του σαλόνι, ένα baby grand πιάνο και πισίνα υπερχείλισης η οποία μπορεί να μετατραπεί σε ελικοδρόμιο, αποδείχθηκε για τον Σμιντ μεγαλύτερη πρόκληση απ’ ό,τι πίστευε.

    Το deal των 68 εκατ. δολαρίων βρέθηκε στον αέρα, καθώς ύστερα από έναν χρόνο «ομηρείας» του mega yacht στο μικρό λιμάνι της Καραϊβικής, η Γιούλα Γκουρίγεβα-Ματλόχοβ, κόρη του Ρώσου μεγιστάνα Αντρέα Γκουρίγιεβ, κατέθεσε έφεση, υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι η πραγματική ιδιοκτήτρια του πολυτελούς σκάφους.

    Το σκάφος άλλωστε είχε κατασχεθεί από τις ΗΠΑ μέσα στο 2022, εξαιτίας των κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες, με την αμερικανική κυβέρνηση να επιμένει ότι ανήκε στο Γκουρίγιεβ κι αυτός με τη σειρά του να το αρνείται.

    Αποσύρεται η προσφορά του Σμιντ

    Ο Σμιντ βρέθηκε από το πουθενά αντιμέτωπος με μια δικαστική διαμάχη, την οποία δεν ήθελε, γι’ αυτό και αποφάσισε να αποσύρει την προσφορά. Νωρίτερα είχε επιχειρήσει να λάβει κάποιον αξιόπιστο τίτλο ιδιοκτησίας του σκάφους. Σύμφωνα με το Bloomberg, κύκλοι γύρω από τον δισεκατομμυριούχο ανέφεραν ότι οποιαδήποτε ιδιοκτησία υπόκειται σε δικαστική διαμάχη δεν είναι ελεύθερη και καθαρή.

    Ο Σμιντ έγινε γνωστός καθώς διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Google για περίπου μία δεκαετία. Η περιουσία του εκτιμάται στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει εισπράξει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια από την πώληση μετοχών της Alphabet όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία βοήθησαν στη χρηματοδότηση των επενδύσεών του σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Σκιάθο το mega yacht αξίας 25 εκατ. δολ. της οικογένειας Κουμάνταρου

    Στη Σκιάθο το mega yacht αξίας 25 εκατ. δολ. της οικογένειας Κουμάνταρου

    Tο mega yacht με την υπογραφή του Giorgio Armani



    ΣΧΟΛΙΑ