• Rumours...

    Ένα Black Tie Gala στo Delta, οι σημαντικές δωρεές του Lifeline Hellas και μία νέα παράσταση για καλό σκοπό

    Ένα Black Tie Gala στo Delta, οι σημαντικές δωρεές του Lifeline Hellas, το «ευχαριστώ» της Ρίτας Πικρού-Μωραϊτάκη και μία νέα παράσταση για καλό σκοπό


    Ένα Gala Dinner αφιερωμένο στην έλευση του 2024 από την Εξέλιξη Ζωής σε όσους υποστηρίζουν το πολύτιμο έργο του φορέα

    Η Εξέλιξη Ζωής υποδέχτηκε τη νέα χρονιά με ένα μοναδικό Black Tie Gala Dinner υψηλής γαστρονομίας και μουσικής και εκλεκτές παρουσίες στο ξεχωριστό εστιατόριο DELTA, στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

    Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος, Δήμητρα Καλαντώνη, καθώς και ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη της Εξέλιξης Ζωής καλωσόρισαν τους ανθρώπους που στηρίζουν διαχρονικά την οργάνωση, αλλά και τους νέους υποστηρικτές που επιθυμούν να γίνουν αρωγοί στο έργο της.

    Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2018 και απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες που προέρχονται από Δομές Κλειστής Παιδικής Προστασίας. Αρωγός στη δράση της ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ήταν από την πρώτη στιγμή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) με την ιδρυτική δωρεά του.  Μέσα από υποστηρικτικές υπηρεσίες πολυεπίπεδης παρέμβασης, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα, συμβουλευτική σταδιοδρομίας, ψυχολογική υποστήριξη, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, η ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ διευκολύνει τη συμπερίληψη των νεαρών ωφελούμενων στην κοινωνία, δίνοντάς τους αυτοπεποίθηση να προχωρήσουν δυναμικά στη ζωή. Όραμα του φορέα είναι να δημιουργήσει μία γέφυρα, που θα ευνοήσει την ομαλή μετάβαση από το ένα ηλικιακό εύρος στο άλλο, με απώτερο σκοπό την ανεξάρτητη και αυτόνομη διαβίωσή τους.

    Η κα. Καλαντώνη άνοιξε τη βραδιά, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ενημερώνοντας για το έργο καθώς και την πορεία της Εξέλιξης Ζωής, του μοναδικού μη κερδοσκοπικού φορέα στην Ελλάδα που έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και αυτονόμηση εφήβων και νεαρών ενηλίκων, οι οποίοι προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης. Ο οργανισμός διανύει το 5ο έτος λειτουργίας του, έχοντας προσφέρει υποστήριξη σε 160 νεαρούς ενήλικες και εφήβους, ενώ σήμερα υποστηρίζει ενεργά 27 νεαρούς ενήλικες άνω των 18, καθώς και 82 παιδιά κάτω των 18 ετών.

    Στη διάρκεια αυτής πενταετίας έχουν πραγματοποιηθεί 16.242 ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων και 1.996 ώρες συνεδριών με την ψυχοκοινωνική ομάδα του Φορέα. Ωστόσο, σύμφωνα με τη χαρτογράφηση που πραγματοποίησε ο οργανισμός το 2021 – σε 108 δομές πληθυσμού τυπικής ανάπτυξης και 81 δομές πληθυσμού ΑΜΕΑ στην χώρα μας- υπάρχει λίστα αναμονής μεγάλου αριθμού δομών και παιδιών.

    Όπως επίσης ανακοίνωσε η πρόεδρος: «Από τον Δεκέμβριο του 2023 έχει πραγματοποιηθεί η εγγραφή του φορέα στο Ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και έλαβε Ειδική Πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Ν.Π.Ι.Δ., βάσει του ν. 4455/2017. Με αφορμή την προαναφερόμενη πιστοποίηση, η Εξέλιξη Ζωής είναι πλέον σε θέση να αιτείται στήριξη από κρατικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα».

    Η βραδιά ντύθηκε μουσικά από τις εξαιρετικές ερμηνείες στο πιάνο του Ιάσoνα Ξεξάκη και του Μαρίνου, ωφελούμενου της Εξέλιξης Ζώης. Τη βραδιά πλαισίωσε και ο νεότερος πιανίστας που έπαιξε ποτέ στο Ηρώδειο και νεότερος Έλληνας σολίστ που εμφανίστηκε στο φημισμένο Carnegie Albert Hall της Νέας Υόρκης και το Royal Albert Hall του Λονδίνου, o  Στέλιος Κερασίδης, τιμώντας τον Οργανισμό με την παρουσία του. Το δείπνο ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Θοδωρή Μαραντίνη,  του συγκροτήματος Onirama, που τραγούδησε μαζί με την ωφελούμενη Φιλιώ και έκλεισαν μαζί μαγικά τη βραδιά συγκινώντας τους καλεσμένους.

    Στη δημοπρασία που ακολούθησε για την ενίσχυση του έργου της Εξέλιξης Ζωής προσέφεραν δώρα οι εταιρείες Ionian Ray Yachting, Calilo Luxury Hotel, Dr. Saroglou Peggy, Πλαστικός Χειρουργός, Mr. Wood.

     

    Δήμητρα Καλαντώνη με φόρεμα Kathy Heyndels, Ελένη Αντωνιάδου, Ειρήνη Νικολοπούλου
    Δήμητρα Καλαντώνη με φόρεμα Kathy Heyndels, Ελένη Αντωνιάδου, Ειρήνη Νικολοπούλου

     

    Η Προέδρος της Εξέλιξης Ζωής κα. Δήμητρα Καλαντώνη με την Τζούλια Τσέτη, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ
    Η Προέδρος της Εξέλιξης Ζωής κα. Δήμητρα Καλαντώνη με την Τζούλια Τσέτη, CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων ΤΣΕΤΗ

     

    Μάρεα Λαουτάρη, Στέλιος Κερασίδης
    Μάρεα Λαουτάρη, Στέλιος Κερασίδης

     

    Νατάσα Κουκουράκη, Παναγιώτης Κακολύρης, Τζωρτζίνα Σερπιέρη
    Νατάσα Κουκουράκη, Παναγιώτης Κακολύρης, Τζωρτζίνα Σερπιέρη

     

    Θοδωρής Μαραντίνης, Δήμητρα Φιλιώ
    Θοδωρής Μαραντίνης, Δήμητρα Φιλιώ

    Σημαντικές δωρεές του Lifeline Hellas στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»

    Απέδωσαν καρπούς οι εκδηλώσεις που οργάνωσε ο οργανισμός Lifeline Hellas πριν από τα Χριστούγεννα για να στηρίξει, όπως κάνει πάντα, το φιλανθρωπικό της έργο.

    Τρεις ακόμη θερμοκοιτίδες προσέφεραν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ‘ΑΤΤΙΚΟΝ’ χάρη στη δωρεά των Βασίλη και Αλεξίας Σαβράμη, Βασίλη και Ιωάννας Δράγνη και του Rex Maughan Forever Giving Foundation της εταιρείας Forever Living Products.

    Οι δωρεές έγιναν στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού έργου του Lifeline για την αντικατάσταση παλαιών θερμοκοιτίδων με νέες, σύγχρονες.

    Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη και το Διοικητικό Συμβούλιο του οργανισμού παραβρέθηκαν στην παράδοση.

    Ήταν ακόμη εκεί παρόντες η Λίλιαν Βιλδιρίδη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, οι δωρητές Αλεξία Σαβράμη, Βασίλης και Ιωάννα Δράγνη με τα παιδιά τους, Παρασκευά, Στέφανο και Ευαγγελία.

    Εκ μέρους τoυ Rex Maughan Forever Giving Foundation παρευρέθηκαν η Άντζελα Στακιά, Marketing Director, και ο Θοδωρής Μπούρης Country, Sales Manager της Forever Living Products.

    Επίσης, παρόντες ήταν εκ μέρους του Lifeline Hellas ο Πρόεδρος, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, η Δρ. Άντζι Μαργαρίτη Andrews, Επίτιμη Αντιπρόεδρος, ο Γιάννης Σαχίνης, Γενικός Γραμματέας, η Νάσια Παπαμανώλη, ταμίας, καθώς και ο Σπύρος Αποστολόπουλος, Διοικητής του νοσοκομείου, ο Πάρης Μπαλοδήμος, Αναπληρωτής Διοικητής, η Δρ. Άννα Δασκαλάκη, Παιδίατρος – Νεογνολόγος – IBCLC, Διευθύντρια ΕΣΥ, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΜΕΝΝ, ο κύριος Βασίλης Βάρσος, πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς με την κόρη του Ελένη Βάρσου, Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας Κηφισιάς.

    Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη ήταν ιδιαίτερα ευτυχής για τη δωρεά των τριών θερμοκοιτίδων και ευχαρίστησε τους δωρητές και το Διοικητικό Συμβούλιο του Lifeline Hellas καθώς το 2023 παραδόθηκαν συνολικά πέντε νέες θερμοκοιτίδες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Επίσης, υποσχέθηκε να στηρίζει πάντα το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου «Αττικόν» καθώς και τα υπόλοιπα κρατικά νοσοκομεία παίδων της Ελλάδας.

    Σημαντικές δωρεές του Lifeline Hellas στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»
    Ιωάννα και Βασίλης Δραγνης με τα παιδιά τους με την θερμοκοιτίδα που προσέφεραν και την Πριγκίπισσα Αικατερίνη
    Σημαντικές δωρεές του Lifeline Hellas στο Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ»
    O Αναπληρωτής Διοικητής Παρις Μπαλοδήμος, η Νάσια Παπαμανώλη, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη, η Δρ. Αντζυ Μαργαρίτη Andrews, οι δωρητές Βασίλης και Ιωάννα Δράγνη, η Πριγκίπισσα Αικατερίνη, ο Γιάννης Σαχίνης
    Βασίλης Δράγνης, Πριγκίπισσα Αικατερίνη, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας
    Βασίλης Δράγνης, Πριγκίπισσα Αικατερίνη, Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας
    Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη ανάμεσα στους εκπροσώπους του Δωρητή Rex Maughan Forever Giving Foundation Αντζελα Στακιά, Marketing Director, και Θοδωρή Μπούρη, Country Sales Manager της Forever Living Products

    Νέα παράσταση από ερασιτεχνικό θίασο για καλό σκοπό!

    Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την πρεμιέρα της νέας θεατρικής παράστασης της ομάδας ARTE που αποτελείται από ερασιτέχνες λάτρεις του θεάτρου, εκπροσώπους των επιχειρήσεων, της ναυτιλίας, του εμπορίου.

    Από 2 έως 6 Φεβρουαρίου, το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών θα φιλοξενήσει τη διασκευή της κωμωδίας του Α. Σακελλάριου «Μια Κυρια Ατυχήσασα».

    Η έκπληξη θα είναι ότι στη σκηνή θα βρίσκεται και ο γιος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο Αλέξανδρος Καραμανλής.

    Οι ερασιτέχνες ηθοποιοί είναι: Ν. Φραγκίστας, Ν. Βαφειά, Ν. Κασκαρέλη, Τ. Τζάννες, Χ. Αργυρόπουλος, Ν. Παναγάκου, Γ. Αλεξανδράτος, Σ. Κυπαρισσόπουλος, Ν. Μπιλίρης, Π. Κουβέλης, Κ. Μυριάνθης, Σ. Τζελέπης, Α. Καραμανλής, Σ. Θεοδωρόπουλος, στην παρθενική της εμφάνιση η Σοφία Τσουβελεκάκη-Βαχάρη και 14 ακόμη νέοι.

    Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα και στο έργο της HOPEgenesis να προσφέρει ελπίδα για την υπογεννητικότητα σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένα χωριά της πατρίδας μας.

    Παράλληλα, στην είσοδο του θεάτρου θα υπάρχει με 10 ευρώ ένας λαχνός με εκλεκτά δώρα και οι τυχεροί μπορούν να κερδίσουν από μία ρακέτα της Μαρίας Σάκκαρη μέχρι γεύμα στο Athenee, στο Divani Acropolis, στο Peninsula στη Βουλιαγμένη, δώρα από Brooks Brothers, Attica, Replay, My Crown Collection, Symmetria Cosmetics και πολλά άλλα.

    Όλα τα έσοδα θα πάνε στην HOPEgenesis και στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία».

    Τιμή Εισιτηρίου: 25 ευρώ

    Ένα θερμό «ευχαριστώ» από την Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη

    Κυριακή πρωί και όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο κολωνακιώτικο St George Lycabettus.

    Ο λόγος; Το κάλεσμα της Ρίτας Πικρού-Μωραϊτάκη σε φίλες και φίλους που την υποστήριξαν στην εκλογή της ως Περιφερειακής Συμβούλου του Κεντρικού Τομέα Αττικής, για να τους ευχαριστήσει και να τους ευχηθεί για την καλή χρονιά.

    Ήταν ευκαιρία να περάσουν ένα ξεχωριστό πρωϊνό και να κόψουν μαζί την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

    Γνωστοί, φίλοι και συνεργάτες της ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βρέθηκαν στο πλευρό της.

    Όπως η ίδια ευχήθηκε, «Ας είναι το 2024 αφετηρία μιας δημιουργικής εποχής, κυρίως ανθρώπινης, με ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ένα δημιουργικό και ανθρώπινο νέο έτος».

    Μέλημα της είναι καμία ψυχή να μην είναι μόνη. Ενώ εύχεται να υπάρχει περισσότερη ενότητα, ατομική ευθύνη και ενσυναίσθηση.

    Την πίτα ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Σαπουντζής.

    Ένα θερμό «ευχαριστώ» από την Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη
    Η Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη με τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Σαπουντζή

     

    Ένα θερμό «ευχαριστώ» από την Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη
    Αλέξανδρος Άντριους, Αντζυ Μαργαρίτη Άντριους

     

    Ένα θερμό «ευχαριστώ» από την Ρίτα Πικρού-Μωραϊτάκη
    Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, Μαρία Κοτρώτσιου

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Celia Kritharioti: Αποθέωση στην Πόλη του Φωτός με έμπνευση από τη θάλασσα

    ΒΑΡΔΑΣ ΑΕΒΕΕ: Με ρυθμούς χελώνας οι μονάδες επεξεργασίας «πράσινων» αποβλήτων στην περιοχή Ραφήνας- Πικερμίου

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανοίγει πάλι το ΟΑΚΑ τον Μάιο (φωτογραφίες)



    ΣΧΟΛΙΑ